Naslovna » BG servis » Velika ponuda besplatnih programa tokom letnjeg raspusta

Velika ponuda besplatnih programa tokom letnjeg raspusta

Veliki broj besplatnih programa očekuje učenike beogradskih škola tokom predstojećeg letnjeg raspusta, koji tradicionalno organizuje Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Na javni poziv za realizaciju programa u oblastima sporta i rada sa mladima prijavilo se blizu 150 organizacija, istakao je sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević. On je precizirao da je komisiji na razmatranje ponuđeno 130 programa iz oblasti sporta i 70 programa iz oblasti rada sa mladima.

Komisija sekretarijata je, po njegovim rečima, obradila sve dostavljene prijave i u toku je donošenje konačnog predloga programa za vreme letnjeg raspusta, koji će se realizovati od 7. juna do 31. avgusta 2013. godine.

– Kao i svake godine, od programa u oblasti sporta u ponudi će se naći i sportsko-rekreativni kampovi za mlađi školski uzrast, škole plivanja i vaterpola u realizaciji sportsko-rekreativnih centara i klubova, škole tenisa, organizovanih škola sportova sa loptom i turnira, škole skijanja na vodi, jahanja, kao i različite vrste programa za osobe sa invaliditetom – ukazao je Kovačević.

Kada je reč o programima za mlade, sekretar je naglasio da su oni stručno i profesionalno pripremljeni, a osnovna ciljna grupa je od 15 do 19 godina. Programi će se realizovati u svim opštinama i biće raznovrsnog sadržaja: ikonopis, kaligrafija, keramika, fotografija, slikanje uljem na platnu, makrame, škole starih zanata, škole radio i tv novinarstva, filmske radionice, škola rokenrola, ekološke radionice, inkluzivne radionice, precizirao je Kovačević.

On je podsetio da će uporedo sa sportsko-rekreativnim programima, tokom letnjeg raspusta 12 sportskih centara („Tašmajdan“, „Banjica“, „Vračar“, GCFK, „Košutnjak“, „Novi Beograd“, „Pinki“, „Zvezdara“, „Gale Muškatirović“, „Mladenovac“, „Obrenovac“, „Lazarevac – Kolubara“), a u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, omogućiti jedan besplatni dan u sedmici (sreda) za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Sve detaljne informacije u vezi pomenutih programa biće uskoro objavljene, najkasnije do 5. juna, kao što su naziv programa, mesto održavanja, vreme, kontakt-telefon organizatora. (Beoinfo)