Naslovna » Porodica » Deca » DKCB: Besplatni letnji programi

DKCB: Besplatni letnji programi

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB, Takovska 8) i ovog leta organizuje besplatne kreativne radionice i programe za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u Beogradu, kako bi im se omogućilo da na kreativan način provedu svoje slobodno vreme.

Deca, uzrasta od pet do 19 godina, ukoliko žele da nauče crtanje i slikanje u različitim tehnikama, kao i da probaju da naprave neki predmet od gline, mogu da dođu u Atelje za likovnu i primenjenu umetnost od 1. do 5. jula. Za decu koja vole druge vizuelne umetnosti, stručni saradnici DKCB organizovaće kreativne radionice u Studiju za animirani film, strip i karikaturu tokom jula i avgusta.Za dž

Ljubitelji baleta i savremene igre mogu pohađati radionicu „Sav taj džez“, koja će trajati od 8. do 12. jula za decu od devet do 12 godina i od 26. do 30. avgusta za mlade od 13 do 18 godina. Učestvovanjem u ovom kreativnom procesu, deca i mladi biće u prilici da kod sebe podstaknu neverbalni način komunikacije i razmišljanja i da se izraze kroz pokret.

Od 2. do 5. jula održaće se program „Istražujem, saznajem, otkrivam bogatstvo narodnog jezika u srpskim narodnim bajkama“ uz pomoć knjige Srpske narodne bajke izdavačke kuće Kreativni centar. U Biblioteci DKCB, čitajući bajke „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, „Pepeljuga“ i „Devojka cara nadmudrila“ tražiće se odgovori o nastanku, prenošenju, sakupljanju i beleženju narodnih bajki, a u tome će pomoći beogradski muzeji – Vukov i Dositejev muzej, Muzej primenjene umetnosti i Etnografski muzej.

Od 27. do 30. avgusta zainteresovani će istraživati riznicu prirode – lekovito i jestivo divlje bilje i otkrivati male tajne fitoterapije.

Novi program DKCB „Joga za decu i roditelje“ biće organizovan i tokom letnjeg raspusta, od 1. do 5. jula i od 26. do 30. avgusta, kada će deca, zajedno sa svojim roditeljima, moći da nauče tehnike disanja i opuštanja, u cilju smanjenja stresa i anksioznosti, poboljšanja memorije i koncentracije, jačanja mišića i popravljanja držanja tela, podsticanja kreativnosti, inspiracije i stvaranja timske atmosfere.

Informacije: 3242-011. (danubeogradu.rs)