Naslovna » Turizam » Književni vodič kroz Beograd: Tragom Borislava Pekića

Književni vodič kroz Beograd: Tragom Borislava Pekića

Petu, jubilarnu sezonu, svog programa „Književni vodič kroz Beograd“ Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ obeležava novim programom „Tragom Borislava Pekića“.

Uzbudljiva životna i stvaralačka biografija jednog od naših najvećih pisaca biće ispričana tokom dvoipočasovne šetnje koja vodi od Vračara do Kalemegdana. Gde se nalazi Pekićeva „orvelovska lipa“, ko si Titiri a ko Triblonci, ko je činio „plemstva bola“ i gde se i kada sastajalo, gde je mladi Pekić radio kao novinar a gde kao dramaturg, kada je i gde postao jedan od ljudi potkrovlja i započeo „šegrtske dane“ svoje robije, gde se sve borio za demokratiju, gde je, izvodeći misaone vežbe, šetao Beogradom, a gde, pripremajući se da izvede svog junaka Arsenija Njegovana na svetlost dana posle dvadesetsedam godina, samo su neke od zanimljivosti koje će biti otkrivene tokom šetnji.

Šetnje će se izvoditi utorkom od 18.00. Termini su 25. jun, 2, 9, 16. i 23. jul. Mesto okupljanja Restoran „Trandafilović“ u Makenzijevoj 73.

Šetnje su besplatne zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ne propustite ih jer se program, uz saglasnost porodice Pekić, realizuje samo tokom ovog leta. Više informacija na sajtu www.beogradskesetnje.rs i telefon 066/056-096. (danubeogradu.rs)