Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album: Daft Punk – Random Access Memories

Novi album: Daft Punk – Random Access Memories

U prodaji je novi album sastava Daft Punk „Random Access Memories“ (RAM) koji je u Srbiji objavio Sony/Menart.

Posle osmogodišnje pauze tajanstveni par skriven iza metalnih kaciga, Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, napokon su odlučili da objave nov materijal.

Album o kome u superlativu priča ne samo fantastična ekipa poznatih saradnika, muzičara i producenata, već i muzička kritika širom sveta, snimljen je u najboljem studiju i nije se štedelo ni na čemu. „Random Access Memories“ je sniman i produciran da zvuči kao da je izašao iz muzičkog studija krajem sedamdesetih i početka osamdesetih godina i baziran je na mešavini diska, soft roka i progresivnog popa, uz povremeno korišćenje čitavog orkestra i hora, da bi zvučao što bogatije.

Za razliku od prethodnih albuma, Daft Punk su veoma retko koristili semplove ovoga puta. Osnovna ideja je bila da RAM bude slušan u celini, kao kompletan album, a poenta je iskazana pesmom „Give Life Back To Music“.

„Tehnologija je učinila muziku dostupnom na filozofski vrlo interesantan način, ali kada je svima omogućeno da stvaraju magiju, kao da je magija nestala“, objašnjava Bangalter.

RAM ima 13 pesama, od kojih je prvi singl, „Get lucky“ (peva Pharell Williams) verovatno najveći hit ove godine, a sigurno apsolutni hit leta.

Kombinacija saradnika različitih generacija i senzibiliteta, već je dovoljna da zainteresuje ne samo fanove već i širu publiku. Pored pomenutog Pharella, gostuju i Paul Williams, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Todd Edwards, DJ Chilly Gonzales, Panda Bear i Julian Casablancas. (danubeogradu.rs)