Naslovna » BG svaštara » Red Bull Flugtag: Dan letenja se bliži!
Red Bull Flugtag
Red Bull Flugtag

Red Bull Flugtag: Dan letenja se bliži!

U subotu, 22. juna, 39 pilota sa svojim posadama iz cele Srbije spremno će čekati dozvolu za „poletanje“ na takmičenju Red Bull Flugtag.

Pripreme za prvi Red Bull Flugtag u Srbiji su u završnoj fazi, dok letelice prolaze kroz poslednje kozmetičke zahvate, a timovi isprobavaju svoje kostime u kojima će nastupiti. Jezero Ada Ciganlija će za ovaj dan dobiti potpuno nov izgled, sa zaletnom rampom i zonom za sletanje u vodu, dok će obala biti spremna da primi više od 50.000 posetilaca.

Sve je spremno za jedno od najvećih dešavanja koja nas očekuju ovog leta u Srbiji! Posle Austrije, Amerike, Nemačke, Brazila, Australije i još 28 zemalja širom sveta, Red Bull Flugtag će najzad dati krila hazarderskim pilotima i kreativnim letećim mašinama iz cele naše zemlje. Najboljih 39 timova, od ukupno 284 koliko se prijavilo za učešće, svojim nastupima na rampi i letovima, pa čak i padovima u vodu sa šest metara visoke rampe neće ni jednog posetioca ostaviti ravnodušnim bilo da su deca ili odrasli.

Program na Adi Ciganliji počeće u 12.00 kada se otvara izložbena zona u kojoj će posetioci moći da pogledaju letelice, razgovaraju i slikaju se sa timovima, a spektakularno otvaranje i prvi let sa rampe očekuje se u 15.00. Kako bi zabava bila urnebesna do kraja, dobro poznata lica Nikola Ðuričko, Ivana Bajić i Ajs Nigrutin biće zaduženi za vođenje programa i davanje dozvola za poletanje, dok će takmičare ocenjivati stručni žiri sastavljen od poznatih ličnosti, sportista i stručnjaka za vazduhoplovstvo.

Pročitajte više o takmičenju OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...