Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam kolekcionarstva i antikviteta, 29. i 30. juna

Sajam kolekcionarstva i antikviteta, 29. i 30. juna

Ovog vikenda, 29. i 30. juna od 10.00 do 16.00, u hotelu „Slavija“ biće održan Sajam kolekcionarstva i antikviteta.

Na sajmu će biti prezentovano više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja na više od 800 m2 izložbenog prostora. Cena ulaznice je 100 dinara, a svi zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…).

Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, starinsko posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih unikatnih predmeta.

Ova velika kupoprodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva ima tradiciju od četrnaest godina neprekidnog održavanja na istom mestu, nudi beograđanima kao i turistima koji posećuju naš grad slobodno tržište starina i predmeta kolekcionarstva.

Na ovom mestu svi posetioci moći će da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Organizatori Sajma obezbedili su svim zainteresovanim posetiocima besplatno procenu, po trenutnim tržišnim vrednostima, donetih starinskih predmeta, kao i svaku drugu stručnu pomoć i obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva. (danubeogradu.rs)

loading...