Naslovna » Izlasci » Svibor Duhovi 2013, 22. i 23. juna

Svibor Duhovi 2013, 22. i 23. juna

Viteški turnir Svibor Duhovi 2013 sa motom „Viteški za decu“ biće održan 22. i 23. juna, na Kalemegdanu kod Stambol kapije.

Trinaesti međunarodni turnir Svibor Duhovi posvećen je kardiohirurgiji i kardiologiji Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, na kojoj se leče bolesna deca iz Srbije i čitavog regiona.

Na turniru će se odigravati dvoboji, bitke i megdani sa raznovrsnim oružjem i opremom po pravilima i u disciplinama stare srpske vojske. Svojom veštinom i borbenim sposobnostima vitezi će zadiviti publiku, a posetioci će moći i sami da se oprobaju u raznim veštinama, u radionicama starih zanata, časovima za male vitezove i kuvare, konkursu u crtanju za decu.

Ponovo će iz Beograda i Srbije biti poslate pozitivne slike u svet, atraktivnim programom biće upotpunjena turistička ponuda grada i, najvažnije, dobrotvornom humanitarnom akcijom biće poslata pomoć klinici u Tiršovoj.

Očekuje se i prisustvo počasnih Svibor vitezova – doktora iz Tiršove, princeze Jelisavete, Ramba Amadeusa, Jovana Memedovića i Blaža Grkovića, pastira iz Hercegovine koji je na planini Volujak, u junačkoj borbi prsa u prsa, savladao medveda koji mu je napao stado. (danubeogradu.rs)

PROGRAM »»»