Naslovna » BG servis » Holanđaninu koji promoviše biciklizam u Beogradu ukradena dva bicikla

Holanđaninu koji promoviše biciklizam u Beogradu ukradena dva bicikla

Holanđaninu Ralphu van der Zijdenu, koji je idejni tvorac prvog biciklističkog festivala u Srbji – Beograd Velograd – ujedno i vlasnik firme iBikeBelgrade, koja se bavi organizovanjem biciklističkih tura u Beogradu, ukradena su već dva bicikla.

Jedinstveni i prelepo dizajnirani VanMoof bicikli, specijalno uvezeni iz Holandije za potrebe promovisanja urbanog biciklizma u Srbiji, ukradeni su 17. jula. U Kneza Miloša 4, u centru Beograda, neko je ukrao bicikle koji su bili parkirani i zaključani na ulazu. Bicikli su ostavljeni na samo pet minuta, ali to je očigledno bilo dovoljno za iskusne kradljivce.

Ralph kaže da mu je pre dve godine takođe ukraden bicikl, a od tada je veoma pažljiv i oprezan. Međutim, ni to nije bilo dovoljno.

– Lopovi neće moći da ih prodaju, jer su vrlo jedinstveni. Plašim se da će ih samo iskoristiti da zarade nešto od prodaje rama od aluminijuma – kaže razočarani biciklista i dodaje da se nada da će policija ipak uspeti da nađe kriminalce.

Ako neko vidi ovakve bicikle na prodaji, ili ima bilo kakvu informaciju, može da kontaktira Ralpha na 066/9008-386, da napiše mail na Ralph@ibikebelgrade.com ili jednostavno da pozove policiju u Kosovskoj ulici. Osoba sa vrednom informacijom biće nagrađena.

loading...