Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest: Više od 40 izvođača i 50 brendova piva

Belgrade Beer Fest: Više od 40 izvođača i 50 brendova piva

Više od 40 izvođača učestvovaće u muzičkom programu 11. beogradskog festivala piva – Beer fest, koji će biti održan od 14. do 18. avgusta na Ušću. Očekuje se tradicionalno velika poseta gostiju iz zemlje i inostranstva, koji će moći da uživaju u više od 50 pivskih brendova.

Član Gradskog veća Željko Ožegović istakao je da Beer fest kao i ranijih godina garantuje kvalitetnu muziku i dobar provod.

– Siguran sam da će se Beograđani i ove godine odazvati u velikom broju, kao i da će festival posetiti veliki broj turista koji u ovom trenutku borave u našem gradu i sve radije dolaze na ovu manifestaciju. Mnogi svetski časopisi pisali su o Beogradskom festivalu piva kao o manifestaciji koju treba posetiti, pa ga i grad podržava upravo u želji da Beograd bude mesto regionalnog okupljanja – istakao je Ožegović.

On je apelovao na Beograđane da dođu puni pozitivne energije i dobrog raspoloženja i da sve loše ostave izvan prostora festivala.

– Pozivamo sve posetioce da poštuju pravila ulaska na Beer fest, koji će i ove godine obezbeđivati policajci u uniformama i civilu. Prostor je pokriven sigurnosnim kamerama da bi i na ovom festivalu bezbednost posetilaca bila na prvom mestu – naglasio je Ožegović.

Ekologija, odbrana i zaštita
Na Ušće je do sada transportovano više od 60 šlepera opreme. Postavljeno je 6.000 metara visoke zaštitne ograde, da bi se koncertni prostor ogradio sa dva prstena, a na ulazima će biti postavljeno dodatnih 500 metara ograda da bi službe obezbeđenja lakše usmeravale posetioce. Prvi put će kod bine biti postavljeno 100 kubnih metara biomase, kojima će biti pokriveno 3.500 kvadratnih metara koncertnog prostora, kako ne bi bilo prašine. Postavljeno je i 150 kanti za smeće i pet rolova za primarnu separaciju otpada, tako da će svakog dana moći da se iznese 150 kubika smeća.

U prepodnevnim satima teren će čistiti 100 radnika „Zelenila – Beograd“ i „Gradske čistoće“, a uveče, pre dolaska posetilaca, biće angažovano dodatnih 100 radnika ovih preduzeća. Uz koncertni prostor biće postavljene i tri cisterne sa vodom za piće, a specijalizovane ekipe Komunalne policije i gradske i opštinske inspekcije vodiće računa o komunalnom redu sa spoljne strane koncertnog prostora.

Za potrebe festivala obezbeđene su i četiri vanredne autobuske linije, koje će besplatno prevoziti posetioce do ključnih tačaka u Beogradu. Tako će do Trga Republike, Slavije, Glavne železničke stanice i Novog Beograda autobusi od 23.30 do zore saobraćati na svakih 30 minuta.

Manifestaciju će tradicionalno obeležiti niz društveno odgovornih kampanja, kao što su reciklaža i bezbednost učesnika u saobraćaju.

Kada je reč o muzičkom programu, festival će obeležiti vodeća muzička imena iz zemlje i regiona, poput Riblje čorbe, Bajage i instruktora, Dubioze kolektiva, nastupiće Massimo Savić i sastav Bad Copy, Partibrejkers i DLM, kao i kultni sastav Boney M.

Najavni tekst i program pogledajte OVDE! (Beoinfo)