Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Wine & Dine 2013, 16. i 17. novembra

Belgrade Wine & Dine 2013, 16. i 17. novembra

U Mikser House-u (Karađorđeva 46), 16. i 17. novembra, biće održan Festival vina i gastronomije – Belgrade Wine & Dine.

Ovo će biti prva manifestacija te vrste kod nas koja je regionalnog karaktera, a nastala je sa idejom da umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti balkanske ponude na jednom mestu.

Okupiće se pedesetak izlagača iz zemlje i regiona – vinarija i renomiranih restorana, koji će se predstaviti publici kroz predavanja, prezentacije, radionice i degustacije. Festivalsku atmosferu će upotpuniti i adekvatan muzički program.

Belgrade Wine & Dine festival izrastao je iz prepoznatljih Wine & Dine večeri u prostoru Mikser House, u kojima su Beograđani uživali uz džez bendove i gastronomske bravure najboljih domaćih kuvara. Ovaj koncept će trećeg vikenda novembra iskoračiti iz svoje tradicionalne forme i pretvoriti Savamalu u svojevrsno hedonističko carstvo ukusa, mirisa i tonova.

Posetioci će imati priliku da probaju vina najboljih proizvođača iz regiona, ali i da saznaju nešto više o tehnologiji spravljanja i čuvanja, o sortama vina, dok će na prezentacijama i radionicama enolozi, somelijeri i renomirani kuvari govoriti o uklapanju hrane i vina. Biće priređene i demonstracije pripremanja specijaliteta i autentičnih balkanskih jela na savremen način. (danubeogradu.rs)