Tartar biftek se priprema duže, manje od tri sata, ali svaki zalogaj ovog egzotičnog jela dokazuje da je bio dostojan uloženog vremena i truda.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: gastronomija
Kako se zamrzavaju jaja
Da li jaja možemo da stavimo u zamrzivač i upotrebimo kad bude potrebno? Uz dosta opreza, zaista, jaja mogu mogu da se zamrzavaju.
Pročitaj više »Flamanski vafli
Flamanski vafli su vrsta hrskavog kolača koji može da se spremi na nekoliko načina, a poznati su kod nas i kao bakini kolači.
Pročitaj više »Kuglice sa bananama, suvim grožđem i bademom
Hitno su vam potrebni sitni kolači! Šta ćete da spremite? Najbrže i najslađe – kuglice sa bananama, suvim grožđem i bademom!
Pročitaj više »Boršč
Boršč je rusko nacionalno jelo, međunarodno priznato, sa repom i govedinom, a obično se služi sa kiselom pavlakom ili piroškama.
Pročitaj više »Krompir kuvan na devet načina
Krompir skuvan sa ljuskom ima više hranljivih materija nego kad se kuva oljušten. A koji krompir ćete da kuvate zavisi od recepta koji ćete primeniti.
Pročitaj više »Salata od cvekle, šargarepe i oraha
Salata od cvekle, šargarepe i oraha je ukusna, ali i veoma zdrava kako za želudac i creva, tako i za kožu. Ali, o zdravlju zbog cvekle neki drugi put.
Pročitaj više »Doček Nove godine 2021 u krugu porodice (SAVETI)
Doček Nove godine 2021 u krugu porodice trebalo bi da bude najlepši dan, veče i noć, idealna prilika za zbližavanje, ako treba i izvinjavanje…
Pročitaj više »Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »Egipatska torta
Egipatska torta bi bila idealna za doček Nove godine 2021. u kući, sa porodicom. Poznata je i kao Egipćanka ili Kraljica Marija.
Pročitaj više »Zimski mlečni napici
Zimski mlečni napici mogu da se spremaju sa alkoholom ili bez, da se mute mikserom, žicom ili ručnom mutilicom, a dati recepti su računati za jednu osobu.
Pročitaj više »Zapečeni rezanci sa šunkom
Zapečeni rezanci sa šunkom idealni su kako za ručak tako i za večeru. Rezanci mogu da budu tanki, široki, ali možete ovo da spremate i sa makaronima.
Pročitaj više »Pita od jogurta
Pita od jogurta ne može da poveća vašu kilažu ako pojedete samo jedno parče, pa u toku dana radite vežbe bar pola sata ili odete na trčanje…
Pročitaj više »Tri napitka… od ribizli i malina, francuski od jagoda i od pomorandže i grejpfruta
Predstavljamo na jednom mestu tri napitka: napitak od ribizli i malina, francuski napitak od jagoda i napitak od pomorandže i grejpfruta.
Pročitaj više »Honduraski pileći paprikaš
Honduraski pileći paprikaš sprema se bez noklica, bez pavlake, bez aleve paprike, pa možemo da pomislimo ko zna kakvo je to jelo?! Tvrdimo: veoma ukusno!
Pročitaj više »Pirinač s graškom iliti rizi-bizi
Pirinač s graškom je čuveni venecijanski specijalitet, a poznat je širom sveta pod imenom „rizi-bizi“ (risi e bisi). Ovo je recept za jelo za šest osoba.
Pročitaj više »Saveti za spremanje hrane
Saveti nikada nisu naodmet. Ako pročitate nešto što znate, eto – podsetili ste se, a ako ne znate – još bolje! Pa, da li znate baš sve o spremanju hrane?
Pročitaj više »Švajcarska štrudla sa šljivama
Koliko vrsta kolača, toliko testa, kaže narod. Koliko nacija, toliko vrsta štrudli – kažemo. Švajcarska štrudla sa šljivama ima mesto u našem jelovniku.
Pročitaj više »Švedske pljeskavice sa krompirom
Švedske pljeskavice sa krompirom se prave veoma lako, a služe se tople, sa dodacima po slobodnom izboru. Pripremili smo obrok za četiri osobe…
Pročitaj više »Čorba od pirinča
Čorba od pirinča može da bude sa običnim rezancima ili taranom, sa mesom ili samo sa povrćem. Ovo je osnovni recept, a vi eksperimentišite dalje…
Pročitaj više »