Naslovna » Izlasci » DOB organizuje prvu radnu akciju u 21. veku

DOB organizuje prvu radnu akciju u 21. veku

Dom omladine Beograda (DOB), u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“ i brigadirima iz Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Čukarica, organizuje prvu radnu akciju u nizu.

U skladu sa evolucijom programske koncepcije, Dom omladine Beograda želi da uključi mlade na svaki način u rad svoje institucije i da im pruži priliku da učestvuju u kreiranju programa, realizuju svoje ideje i projekte, ali i da im omogući da sami urede prostor u kom borave.

Na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta od 11.00, zaposleni u Domu omladine Beograda sa prijateljima iz JKP „Zelenilo Beograd“ i mladima iz Udruženja učesnika ORA, okupiće se na Platou Milana Mladenovića. Cilj je da se ovaj lep i prometan prostor ispred Doma omladine uredi, oplemeni i da se svima omogući da u lepom i prijatnom ambijentu provedu vreme i odmore se.

Ova radna akcija samo je početak sređivanja prostora Doma omladine – od jeseni, mladi Beograda biće uključeni u projekat uređenja holova i unutrašnjosti DOB-a, kako bi prostor prilagodili svojim potrebama i učinili ga funkcionalnim i prijatnim ambijentom u kojem će na kvalitetan i sadržajan način provoditi vreme.

Posebnu zahvalnost za realizaciju ove radne akcije Dom omladine duguje JKP „Zelenilo Beograd“, koje je, u vremenu nimalo lake ekonomske situacije, obezbedilo klupe, sadnice i pomoć pri uređenju prostora ispred DOB-a.

Obeležavanje Dana mladih
U večernjim časovima 12. avgusta Dom omladine pripremio je i prigodan program kojim će biti obeležen Međunarodni dan mladih.

U 19.00, kao uvod u centralni program večeri, u Galeriji DOB biće otvorena izložba slika „Amerika – srpski slikari Americi“. Organizatori izložbe su Ambasada SAD, Američki kutak i DOB.

Glavni program obeležavanja ovog važnog datuma, koji povezuje omladince na svim kontinentima, biće besplatan koncert srednjoškolskih bendova. DOB koncert realizuje u saradnji sa Malom školom rokenrola, a mladi muzičari će za sve svoje vršnjake, omladince Beograda i ostale naše sugrađane, nastupiti 12. avgusta od 20.00 na uređenom Platou Milana Mladenovića. (danubeogradu.rs)