Naslovna » Izlasci » Festivali » I konačno: Belgrade Beer Fest 2013!

I konačno: Belgrade Beer Fest 2013!

Jedanaesti po redu Belgrade Beer Fest počinje sutra, 14. avgusta, a ulazi na festival će biti otvoreni za publiku od 18.00 tokom svih pet dana.

Program traje do 2 sata posle ponoći u sredu, četvrtak i nedelju, i do 4 sata posle ponoći u petak i subotu.

Program pogledajte OVDE!

Za vreme trajanja festivala, tačnije od 14. do 19. avgusta, od 18.00 do 4.00 sata za saobraćaj se zatvaraju: ulica Ušće na delu od Poslovnog centra „Ušće“ do Bulevara Nikole Tesle, uključujući i deo pored Dunava, kao i Bulevar Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta.

U istom periodu biće izmenjena trasa linija 15, 84, 704, 706, 707. One će umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjin cvet, voziti Bulevarom Mihaila Pupina i ulicom Trešnjin cvet i dalje redovnom trasom, u oba smera.

Kretanje linije 60 biće izmenjeno u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku će vozila sa ove linije koristiti redovnu trasu.

Tokom prve festivalske večeri nastupiće devet izvođača. Program otvara pobednik Belgrade Demo Fest Live, sastav Ućuti pas, posle kojeg na binu izlazi novosadski alternativni rok bend Grate. Publiku posle njih očekuju nastupi omiljenog interpretatora starogradske muzike Zvonka Bogdana i sastava najboljih domaćih bluz muzičara, Belgrade Blues Factory.

Jedna od zvezda prve festivalske večeri, Massimo Savić, koji prvi put nastupa na Belgrade Beer Festu, na binu izlazi nešto posle posle 21.00, a posle njegovog nastupa za odličan provod su zaduženi Atomsko sklonište i Rambo Amadeus. Kraj prve večeri obeležiće nastupi beogradskih hip hop grupa Bad Copy & V.I.P. i sastav Sunshine.

U Tuborg Can Fun Zoni, od 21.00 muziku puštaju DJ Mouse J & DJ Lapac, a za ulazak u ovu zonu potrebnu je da posetioci donesu dve prazne limenke bilo kog piva iz asortimana Carlsberg Srbija.

Od 18.00 do 20.30, na #HappyContest štandu, u okviru kapamnje #BelgradeBeerFest #HappyContest, u točenju piva će se takmičiti ekipe u kojima su Inspektor Blaža, redakcija portala Telegraf, Aleksandar Jovanović, Danilo Ikodinović i Istok Pavlović. Kapiteni ekipa će tokom dana na svojim profilima na društvenim mrežama objaviti u koju će humaniranu svrhu usmeriti sredstva prikupljena prodajom piva, ukoliko pobede na takmičenju. Ekipe će točiti premium piva iz asortimana Carlsberg Srbija po promotivnoj ceni: Guinness, Budweiser Budwar, Erdinger i Grimbergen.

U okviru akcije „Kad pijem ne vozim„, Apatinska pivara omogući će posetiocima da iskuse koliko je opasna vožnja pod simuliranim dejstvom alkohola. Posetioci poligona na Beer Fest-u imaće zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu sa specijalnim naočarima, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola! Na taj način „vozači“ će uočiti opasnosti koje alkohol izaziva u saobraćaju. Posetioci će pre vožnje moći i da testiraju svoje reflekse, baš kao na polaganju vozačkog ispita. Apatinska pivara je za učesnike spremila i poklone: majice, kačkete i „safedriver“ vožnju.

Kompanija Sekopak će na uspostaviti održivi sistem za upravljanje ambalažnim otpadom koji će se sastojati od oko 100 kanti, kapaciteta 120 litara, različitih boja, za prikupljanje aluminijumske, kartonske, staklene i plastične ambalaže, a koje će biti raspoređene na najprometnijim mestima i posebno označene. Pozivamo sve posetioce da se uz dobru zabavu i odgovorno ponašaju prema životnoj sredini, tako što će pravilno reciklirati otpad, na vidno obeleženim mestima.

Svi posetioci festivala koji koriste gradski prevoz, moći će da se prevezu besplatnim linijama koje su obezbedili Heineken kompanija i GSP Beograd. Autobusi sa ovih linija kretaće svake večeri od 23.30 na sat vremena ka Slaviji, Trgu Republike, Glavnoj železničkoj stanici i Opštini Novi Beograd. Tačna mesta stajališta, i vreme polaska autobusa nalaze se na sajtu belgradebeerfest.com.

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest biće bogatiji za ponudu organske hrane. Na Organic Detox Baru posetioci će moći da probaju organske burgere, organsku kafu iz Kanade sa četiri ukusa i koktele za detoksikaciju. U ponudi će biti kokteli od ceđene breskve i jabuke u kombinaciji sa majčinom dušicom, kao i od lubenice, jabuke i cimeta. (danubeogradu.rs)

Belgrade Beer Fest 2013 - mapa linija noćnog prevoza
Belgrade Beer Fest 2013 – mapa linija noćnog prevoza

loading...