Naslovna » Izlasci » Shopping » Multifunkcionalac štediša: Epson L550
Epson L550
Epson L550

Multifunkcionalac štediša: Epson L550

U aktuelnoj CISS ponudi Epson ima desetak najrazličitijih štamparskih rešenja za kućnu i kancelarijsku primenu, među kojima se posebno izdvaja multifunkcionalac oznake L550.

Iako mnogi misle da je vreme inkjet štampe daleko iza nas zbog jako visoke cene otiska zapravo je sasvim drugačije i to prvenstveno zahvaljujući kompaniji Epson i CISS sistemu štampe koji je ovaj proizvođač maksimalno unapredio. CISS (sistem kontinuiranog dotoka mastila) sistem štampe inače predstavlja kombinaciju Micro Piezo glave za štampanje sa eksternim boksom sa mastilima koji je sa pomenutom povezan preko sistema cevčica. Na ovaj način izbegnuti su zamenjivi kertridži, smanjena je potrošnja mastila i povećane su brzinske karakteristike što je rezultiralo dosta povoljnijom cenom štampe.

Kompaktni MF uređaj Epson L550 objedinjuje četiri najviše korišćenje funkcije (štampanje, skeniranje, kopiranje i faksiranje) sa ADF blokom i duplex modulom za dvostranu štampu. Osnovu mu čini veoma brz prenosni mehanizam koji je u stanju da u okviru jednog minuta produkuje do 20 kolornih otisaka u minuti iz Draft moda, dok je broj monohromatskih stranica daleko veći (kreće se u okvirima od oko 38 otisaka). Kvalitet dobijenih otisaka je fantastičan i to u svim podržanim modovima – pigmenti su maksimalno prirodno reprodukovani, detaljnost je odlična, a prelazi su umereni i veoma prijatni za oči. Prostije rečeno Epson L550 je odličan MF uređaj za štampu i tekstualnih i grafičkih dokumenata.

Epson je L550 dizajnirao tako da koristi četiri rezervoara za mastila (CMYK model) i oslanja se na Epson Dye Ink boje. Veoma je mali potrošač i u stanju je da formira jako malu kapljicu što generalno najviše i utiče na dobru detaljnost materijala koji se štampa. Operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 5760×1440 piksela i odlično se snalazi sa najrzličitijim vrstama papira.

Zbog prisustva ADF bloka L550 je nešto teži od sličnih konkurentskih rešenja, ali ako zatreba nije problem ni da se premesti sa jedne lokacije na drugu. Velika prednost ovog modela krije se i u jako lepo odrađenoj kontrolnoj tabli preko koje je moguće upravljati svim njegovim funkcijama.

Epson je sa L550 CISS multifunkcionalcem napao višu klasu inkjet štampača gde je u startu došao sa nekoliko velikih prednosti – manjom potrošnjom mastila, jednostavnim dolivanjem istog, optimizovanijom potrošnjom i lakim održavanjem. Realno gledano u poređenju sa konvencionalnim rešenjima L550 donosi i do 40% povoljniju cenu štampe što je više nego sjajno. Konektivnost mu je takođe fantastična, kao i međusobna sinhronizacija između komponenti.

Jedine mane su mu jako mali kapacitet ulazno-izlaznog bloka i poprilično visoka cena po kojoj se nudi na domaćem tržištu. Cena (sa PDV-om): 52.536 dinara. Kontakt: www.ewe.rs