Naslovna » Izlasci » Film » Triler Poziv na redovnom repertoaru
Poziv (The Call)
Poziv (The Call)

Triler Poziv na redovnom repertoaru

Od 29. avgusta triler Poziv (The Call) u režiji Brada Andersona, premijerno je prikazan na Blokbaster reviji u Sava centru, prikazivaće se u redovnoj bioskopskoj distribuciji u bioskopima Kolosej i Cineplexx.

U glavnim ulogama su Hali Beri koja tumači lik operaterke službe za hitne pozive i Abigejl Breslin u ulozi otete tinejdžerke.

Veteranka hitne službe, Džordan, ima posao koji nije za osobe za slabim srcem – odgovara na uznemirujuće pozive i momentalno reaguje kako bi se sačuvali životi. Kada se prijava mlade žene završi tragično, ona je slomljena. Preispituje svoj život i pita se da li je to bio poslednji poziv. Razmišlja da se povuče i podučava druge o profesiji prepunoj pritiska. Ipak, njen profesionalni život ipak se tu ne završava. Serijski ubica otima još jednu tinejdžerku, Kejsi, koja poziva hitnu službu iz prtljažnika otmičarevog automobila.

Džordan će ponovo biti u prvim redovima predvodeći grupu novih regruta u velikoj operaciji. Ona će sada morati da preuzme kontrolu na način na koji to nikada nije radila – da pretvori Kejsi u partnera kako bi pronašla ubicu…

Priča filma je prvobitno bila zamišljena kao TV serija, ali je scenarista Ričard D’Ovidio kasnije materijal preoblikovao u 94-minutni igrani film. Scenarista je proveo neko vreme u službi za hitne pozive u Los Anđelesu, sedeći sa operaterima i slušajući pozive koji su pristizali. „Svaki put kada bi zazvonio telefon moj stomak bi se okrenuo, ali oni su bili tako mirni“, izjavio je jednom prilikom D’Ovidio.

Oskarovka Hali Beri je dodala da voli ovaj žanr jer joj prija da bude malo uplašena. „Džordan je na vrhu svoje karijere, ona je potpuno posvećena svom poslu i jedan je od najboljih operatera. Ona je vrlo srećna devojka, ali kada se nesreća dogodi, ona počinje drugačije putovanje koje će joj promeniti život“.

Snimanje filma je počelo u julu 2012. godine u Los Anđelesu i trajalo je 25 dana. Budžet filma je bio 13 miliona dolara. Film je do sada zaradio više od 60 miliona dolara. (danubeogradu.rs)

loading...