Naslovna » Izlasci » Sport » Akcija „Pešačenjem do zdravlja“, 14. septembra

Akcija „Pešačenjem do zdravlja“, 14. septembra

Planinarski klub Balkan organizuje u subotu, 14. septembra, akciju „Pešačenjem do zdravlja“ i planinsku trku na Avali.

Okupljanje planinara i građana je od 8.30 do 9.30 u Pinosavi, autobuska stanica Lipovica. Zahvaljujući planinarima iz Slovenije, Makedonije i Bugarske, akcija je dobila međunarodni karakter.

Učesnici duže trke, oko 12 kilometara, poći će iz Pinosave, pored izvora Sakinac, a dalje markiranom stazom (kružna oko Avale). Staza prelazi preko asfaltnog puta, dalje vodi ka Dubokom potoku, a zatim prema vrhu Avale do Spomenika neznanom junaku.

Učesnici staze B, oko četiri kilometra, kreću takođe iz Pinosave, pored Sakinca i skreću levo uređenom pešačkom stazom koja izlazi na plato kod Avalskog tornja. Od Avalskog tornja penju se do vrha Avale. Grupe se spajaju kod Spomenika neznanom junaku i spuštaju do planinarskog doma „Čarapićev brest“.

Klub u okviru akcije istog dana organizuje i planinsku trku za koju su se već prijavila 23 učesnika iz Srbije i dva iz Makedonije. Juniori će trčati 11,5, a seniori 21,5 kilometara. Svaki učesnik na startu dobiće kartu i kontrolni karton.

Akcija će biti održana pod pokroviteljstvom grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i Planinarskog saveza Beograda. (Beoinfo)

loading...