Naslovna » Izlasci » Festivali » Konkursi za Green fest do 11. oktobra

Konkursi za Green fest do 11. oktobra

Konkursi za prijavljivanje autorskih radova za Međunarodni festival zelene kulture Green fest, četvrti po redu, otvoreni su do 11. oktobra.

Festival se ove godine održava pod sloganom „Četiri boje zeleno“ od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Spisak izabranih filmova biće objavljen 4. novembra na zvaničnoj internet-prezentaciji festivala www.greenfest.rs, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, koji organizuje festival u saradnji sa Domom omladine Beograda i uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i kompanije Vip mobile.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve učesnike, bez ograničenja u uzrastu, a biće uvažene sve prijave ako je tehnika snimanja u potpunosti amaterska. Mogu se prijaviti snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video-kamerom. U okviru ove kategorije biće nagrađeni najbolji učesnici u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina. Specijalnu nagradu grada Beograda dodelié predstavnik Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Nagrade za pobednike u okviru amaterskog programa takmičenja je obezbedio „Vip mobile“.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. U okviru ove kategorije dodeliće se 1. i 2. nagrada za najbolji kratki film. Nagrade za pobednike u okviru ove kategorije obezbedila je kompanija Lenovo.

Međunarodni festival zelene kulture Green fest je najveća „zelena“ manifestacija u regionu koja se održava svake godine. Tokom ranijih godina, na festivalu je prikazano više od 250 filmova iz 35 zemalja, održano više od 60 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno tridesetak izlagača i umetnika. (Beoinfo)

loading...