Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Vienna Design Week, 27. septembar – 6. oktobar
Vienna Design Week
Vienna Design Week

Vienna Design Week, 27. septembar – 6. oktobar

Ovogodišnje izdanje Bečke nedelje dizajna – Vienna Design Week – biće održano od 27. septembra do 6. oktobra 2013. godine.

Festival će pokazati nacionalne i međunarodne trendove u proizvodnom, industrijskom dizajnu i dizajnu nameštaja kao i eksperimentalne naznake. Najveći austrijski festival dizajna predstaviće veoma različite pristupe temi na više od 100 manifestacija, izložbi i lokalno-specifičnih instalacija, u bliskoj saradnji sa bečkim muzejima, proizvodnim pogonima i dizajnerima iz celog sveta.

Kao i prethodne godine težište festivala će biti na društvenom dizajnu i gradskoj mobilnosti u budućnosti. Hit će biti međunarodna konferencija sa poznatim ličnostima Social Design – Public Action, 26. i 27. septembra na Fakultetu za primenjenu umetnost u Beču.

Osim ove manifestacije na temu dizajna biće održana i Bečka dizajnerska jesen od septembra do novembra, zatim Sajam dizajna Blikfang od 18. do 20. oktobra (www.blickfang.com) kao i Pravi stambeni dizajn od 14. do 17. novembra (wohndesign-vienna.at). (Compress / danubeogradu.rs)

loading...