Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: Direktan prenos opere Nos

Cineplexx: Direktan prenos opere Nos

Opera Nos, čuvenog Dmitrija Dmirijeviča Šoštakoviča, 26. oktobra od 19.00, biće prikazana u bioskopu Cineplexx Delta City. Ovo je prvo direktno prenošenje savremene produkcije Vilijama Kentridža.

Mračna opera o ruskom činovniku i njegovom odbeglom nosu će biti direktno prenošena u visokoj rezoluciji iz Metropoliten operske kuće.

Glavnu ulogu Kovaljova, nesrećnog birokrate koji se budi jednog jutra sa saznajem da je njegov nos pobegao tumači Paulo Sot (Paulo Szot), dobitnik Toni nagrade za operu South Pacific. Preteći policijski inspektor je Andrej Popov, dok Aleksandar Luis debituje u ulozi putujućeg Kovaljovog nosa. Dirigent Pavel Smelkov rukovodiće operom koja je naišla na fenomenalne kritike i rasprodat Metropoliten 2010. godine.

U nastavku operske sezone, do kraja godine ljubitelje klasike u bioskopu Cineplexx Delta City očekuje opera Toska Đakoma Pučinija, koja će biti prikazana 9. novembra, dok je za 14. decembar zakazan direktan prenos Verdijevog Falstafa.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za tri ili više u opera u ovoj sezoni ostvaruje se pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...