Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Prošetajmo zajedno, Jef Barbara, Natalie Cole…

Mini BG vesti: Prošetajmo zajedno, Jef Barbara, Natalie Cole…

»»» Povodom Svetskog dana belog štapa, 15. oktobra od 10.00, biće organizovana akcija pod nazivom „Prošetajmo zajedno„.

Okupljanje svih učesnika će biti na Trgu Dimitrija Tucovića na Slaviji (ugao Beogradske i Kralja Milana), a organizator je Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“.

»»» U novom serijalu „Sredom u 9“, 16. oktobra, specijalno u KC Grad nastupiće četvoročlani bend koji predvodi Jef Barbara, uz tajnu domaću podršku. Cena karte je 200 dinara u pretprodaji i 300 dinara na dan koncerta.

»»» Ulaznice za koncert soul, pop, džez dive Natalie Cole koji će se održati u Kombank areni, 5. novembra, u prodaji su po cenama od 2.500, 2.900, 3.500 i 4.500 dinara. Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće SC i putem sajtova: kombankarena.com i eventim.rs.

»»» Od 15. oktobra (19.00) do 2. novembra u Galeriji Kolarčeve zadužbine, biće otvorena izložba slika i kolaža Biljane Popović „Iza horizonta„.

»»» Ispred Doma omladine Beograda, na Platou Milana Mladenovića, oslikana je prva promotivna trodimenzionalna trotoar slika u Srbiji, povodom 29. Beogradskog džez festivala, koji se održava od 24. do 28. oktobra. „Ulični“ umetnik Milivoj Kostić, pred radoznalim prolaznicima i predstavnicima medija, oslikao je veoma realistični 3D prikaz „Džez anamorfoza„.

»»» Otvaranje sezone „FMU svira džez“ zakazano je za 15. oktobar u 21.30 u klubu „Das boot“ (UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Nastupiće profesori FMU, Luka Ignjatović (saksofon), Sava Miletić (klavir), Aleksandar Cvetković (bubnjevi) i Marko Benke (student II godine kontrabasa). Ulaz je slobodan.

»»» U utorak, 15. oktobra od 18.30, startovaće Trka pisaca. U organizaciji izdavačke kuće Laguna i Honda Srbija u ovoj jedinstvenoj trci Hondine automobile će voziti Lagunini pisci: Ivana Kuzmanović, Miša Aleksić, Mirjana Đurđević, Aleksandar Ignjatović, Zorica Karanović i Miloš Rajković.

Trka je zamišljena tako da šest ekipa, svaka predvođena jednim piscem, obiđu knjižaru Delfi u Zemunu, potom knjižaru na Terazijama i u SKC-u. Svaki pisac ima zadatak da potpiše pet primeraka svog novog romana, a kao potvrdu da je zadatak uspešno završen dobija sertifikat. Sa tri sertifikata u ruci pisci trku ulicama Beograda završavaju u salonu Honda na Novom Beogradu.

»»» Izložba „Kroz atelje“, koja na jednistven način promišlja fenomen umetnikovog ateljea, prostor u kome se odvija proces umetničkog stvaranja, otvara se 15. oktobra u 19.00, u Velikoj galeriji DK Studentski grad. Autorka izložbenog projekta je mlada istoričarka umetnosti Ana Bogdanović, a na izložbi učestvuje sedam umetnika: Marija Đorđević, Nemanja Lađić, Nikola Marković, Goran Micevski, Ivan Šuletić i umetnički par Nina Simonović i Frančesko Fonasi. Prateći program izložbe čine vođenja kroz izložbu i razgovori sa umetnicima, kao i dešavanje „otvorenog studija“ posvećeno upoznavanju publike i stručne javnosti sa radom umetnika. Izložba će biti otvorena do 15. novembra.

»»» Cvetna rasprodaja pred zimu otvorena je u parku Manjež do 19. oktobra, od 9.00 do 19.00. Izložene su cvetne saksijske biljke kako sobne tako i spoljašnje kulture, listopadne i četinarske vrste, puzavice i ukrasno šiblje, kaktusi, lukovice, perene, mediteranske biljke… Tu je i sav propratni materijal kao sto je grnčarija, dodaci za rast biljaka, humus i zemlja, slike od suvog cveća. Aktuelni su popusti i do 50%.

»»» Film „Don Džon“ (Don Jon), reditelja, scenariste i glumca Džozefa Gordona Levita biće premijerno prikazan na ovogodišnjoj reviji Cinemania, u četvrtak, 31. oktobra, a od 1. novembra prikazivaće se u bioskopima. U ovoj komediji, pored Levita, uloge tumače i Skarlet Johanson, Džulijen Mur, Toni Danza i drugi.

»»» Izložba „Energija“ biće postavljena od 15. do 25. oktobra u Centrali ProCredit banke u ulici Milutina Milankovića 17, a posvećena je konceptu energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i investicijama u ekološki opravdane projekte. Biće izložene brojne vrste savremenih materijala i alternativnih sistema grejanja, hlađenja i osvetljenja, a koji se primenjuju u izgradnji energetski efikasnih objekata. (danubeogradu.rs)