Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Oktobarska Moda za poneti: Švedska u fokusu
Moda za poneti - Sofie Bly
Moda za poneti - Sofie Bly

Oktobarska Moda za poneti: Švedska u fokusu

Od 7. do 13. oktobra u KC Grad (Braće Krsmanović 4) biće organizovana oktobarska Moda za poneti pod nazivom Švedska u fokusu.

Kulturni centar Grad u novoj sezoni organizuje niz gostovanja dizajnera i umetnika iz drugih zemalja čija je kreativnost u kombinaciji sa preduzetništvom rezultirala sjajnim projektima, novim brendovima i sopstvenim uspešnim biznisom.

Posle izuzetno zanimljivog gostovanja čuvenog Jana Janasena u okviru izložbe cipela u Velikoj galeriji, ovog meseca gostovaće nekoliko predstavnika poznatih modnih kuća iz Švedske. U saradnji sa Švedskim Institutom i Ambasadom Švedske u Beogradu biće predstavljen program u čijem fokusu je modni dizajn sa akcentom na savremeni način komunikacije i modno preduzetništvo.

Prvi deo programa odnosi se na izložbu modne kuće Bric a Brac i tekstilne dizajnerke Johanne Brag. Bric a Brac je modni brend iz Stokholma koji već dvadeset godina uspešno vode Christina Wingås i Malin I Engblom. Predstaviće svoje kolekcije kao i nedavno objavljenu knjigu o svom uspešnom dugogodišnjem radu. Bric a Brac imaju studio / radnju u Stockholmu ali i veliku mrežu prodajnih mesta širom sveta. Johanna Brag je mlada dizajnerka tekstila sa iskustvom kreiranja veza, čipke, štampanih detalja za kreatore visoke mode u Parizu. Nedavno je pokrenula sopstvenu dizajn grupu Scandinavian Young new Design.

Bric a Brac i Johanna Brag održaće predavanje i radionice sa domaćim umetnicima i dizajnerima.

Tokom manifestacije Moda za poneti predstaviće se više od sedamdeset domaćih autora garderobe, nakita i modnih upotrebnih predmeta. Ovoga puta i specijalni gosti iz Švedske imaće svoje štandove. Sofie Bly i Orphan Bird su dva mlada brenda koji su ušli u izbor od desetak najperspektivnijih novih imena švedske modne scene. (danubeogradu.rs)

PROGRAM
Ponedeljak, 7. oktobar
(20.00) Otvaranje izložbe: Bric a Brac and Johanna Bragg
(Izložba je otvorena do 9. oktobra)
(21.30) ABBA karaoke

Utorak, 8. oktobar
(12.00) Predavanja – Bric a Brac, Johanna Brag
(13.00) Radionice

Sreda, 9. oktobar
(12.00) Radionice
(19.00) Prezentacija rezultata radionica

11-13. oktobar (17.00-22.00)
Oktobarska Moda za poneti
Specijalni gosti: Sofie Bly i Orphan Bird