Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Trio Attacca i Liceulice za ljubitelje klasične muzike

Trio Attacca i Liceulice za ljubitelje klasične muzike

U galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, u petak, 4. oktobra od 20.00, biće održan koncert akademskog ansambla Trio Attacca.

Koncert predstavlja nastavak akcije kojom umetnici iz različitih sfera podržavaju program Liceulice, ovoga puta, kao najava zimske sezone.

Tokom leta, Liceulice je osvajalo gradske trgove i ulice, a od sada će prodavci biti i u galerijama, kulturnim centrima, kafićima, tržnim centrima i drugim zatvorenim prostorima. Istovremeno, ovo je ujedno i poziv onima koji to do sada nisu uradili da otvore svoja vrata za kolportere u zelenim keceljama jer je to način da tokom kišnih dana oni bar deo svog radnog dana provedu na toplom i sigurnom mestu.

Ulaz na koncert biće kupovina jednog primerka magazina po ceni od 150 dinara. Sav prikupljeni novac biće iskorišćen za kupovinu novih uniformi za prodavce za predstojeće hladno vreme.

Nekoliko gradova u Srbiji i regionu je zahvaljujući magazinu Liceulice dobilo svoje „ulične novine“. Koncept podrške ugroženima kroz prodaju „uličnih novina“ je odavno prisutan na ulicama širom sveta. Ulične novine Liceulice su kao oblik socijalnog preduzetništva posvećene pružanju pomoći najugroženijima, ali su svojim sadržajem jedini medij koji se u kontinuitetu bavi pitanjima solidarnosti, inkluzije, održivosti, ekologije i aktivizma u različitim vidovima.

Važno je da ovaj jedinstveni model angažovanja i socijalnog uključivanja osoba sa invaliditetom, beskućnika, Roma, osoba sa smetnjama u razvoju, samohranih majki i drugih najugroženijih grupa bude podržan od cele zajednice kako bi postao održiv i imao dugoročne pozitivne efekte na celokupno društvo.

Do sada su svoj doprinos programu dali mnogi pojedinci, organizacije i kompanije ali i verni čitatelji magazina kojih za sada, samo u Beogradu ima više od 6 000.

Klavirski Trio Attacca! čine Biljana Vudragović (klavir), Jovana Bijelić (violina) i Danica Kremzer (violoncello). Osnovan je 2008. godine u Beogradu. Kamernu muziku trio je usavršavao na FMU, u klasi Ladislava Mezeija, redovnog profesora kamerne muzike. Iz godine u godinu, trio je sazrevao i napredovao, dobiјаjući najviše ocene za interpretaciju muzičkog repertoara iz različitih epoha – baroka, klasicizama, romantizma i savremene muzike, stranih i domaćih autora.

Koncert se realizuje uz podršku Kulturnog centra Beograda. (danubeogradu.rs)