Naslovna » BG svaštara » Književnost » Arhipelag: Florans Noavil – Singer
Isak Baševis Singer
Isak Baševis Singer

Arhipelag: Florans Noavil – Singer

Izdavačka kuća Arhipelag objavila je knjigu Singer poznate Francuskinje Florans Noavil.

Književnica i književna kritičarka Monda napisala je biografiju velikog pisca Isaka Baševisa Singera i dobila za ovu knjigu nagradu za najbolju biografiju objavljenu na francuskom jeziku.

Među mnogobrojnim knjigama o Singeru, knjiga Florans Noavil je najbolja postojeća knjiga o životu i delu velikog nobelovca Isaka Baševisa Singera i prva njegova biografija na srpskom jeziku.

U knjizi Singer se kroz brižljivo istraživanje dokumenata, građe, piščevih sećanja i sećanja njegovih bližnjih i savremenika prate Singerovo detinjstvo i odrastanje, porodica i formiranje, istorija i politika, prvi uspesi i prva poricanja, odnosi sa jevrejskom zajednicom, Nobelova nagrada za književnost, gradovi i zemlje u kojima je živeo. Singer je uzbudljiva potraga za činjenicama života i književnosti jednog od najvećih pisaca XX veka.

Knjiga Florans Noavil, objavljena u prevodu Anike Krstić, jeste istraživačka avantura u kojoj se kroz jedan bogat i nesvakidašnji život rekonstruišu neki od presudnih događaja minulog veka. (danubeogradu.rs)

MESEC POKLONA: Knjigu je dobila Kata Kaluđerović, 06195…

Pogledajte sinopsise i drugih knjiga u izdanju Arhipelaga
Mihajlo Pantić – Mala kutija
Harold Pinter – Novi svetski poredak
Aleksis Stamatis – Bar Flober