Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival nauke postaje centar superheroja
Festival nauke - Fabian
Festival nauke - Fabian

Festival nauke postaje centar superheroja

Uskoro će Festival nauke, najveći takve vrste u našoj regiji, po sedmi put otvoriti vrata svim mladim talentima, iskusnim naučnicima ali i onima koji to tek žele da postanu.

Između 5. i 8. decembra, Beograd postaje epicentar evropskih ali i domaćih naučnika koji će zajedničkim snagama tokom četiri dana festivala svim posetiocima približiti čari nauke i probuditi entuzijazam, hrabrost i ljubav prema eksperimentisanju a sve to pod sloganom „Superheroji nauke“.

Raspoređeni na četiri lokacije (bivša RK „Kluz“, Studentski kulturni centar, Galerija Narodne banke Srbije i bivši Eurosalon), superheroji iz cele Evrope prirediće program kakav do sada još nije viđen na festivalu nauke.

Najviše se ove godine očekuje od švedskih predstavnika sa Univerziteta Lund koji su posle prošlogodišnjeg laserskog spektakla ovoga puta pripremili „Biološki šou“ koji, između ostalog, uključuje pitone, tarantule i bubašvabe. Nesumnjivo je da će Šveđani posetioce festivala ostaviti bez daha, izmamiti po koji osmeh a oni najhrabriji možda uspeju da prevaziđu svoje fobije.

Ništa manje zanimljiv program obećavaju predstavnici Francuske i Estonije koji na ovaj festival dolaze već drugi put. Članovi naučne trupe „Les Atomes Crochus“ odlučili su da se ove godine poigraju sa vatrom i uz pomoć magije i nauke publici približe kako je to imati moći superheroja. A poslednju tajnu svakog superheroja otkriće predstavnici Naučnog centra AHHAA fondacije iz Estonije kako bi pronašli istinskog junaka nauke.

Za najmlađe junake festivalski program obogatiće gosti iz Hrvatske i Holandije čije će radionice mališanima kroz zanimljive eksperimente, igru i avanturu prebližiti čaroban svet nauke.

Ulaznice se prodaju po ceni od 400 dinara na Eventim prodajnim mestima kao i preko Gigstix prodajnih mesta – Corner Shopova. (danubeogradu.rs)

loading...