Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Nathan Coles, Zabranjeno pušenje, Cinéma Privé…
Izložba Beogradska četvorka
Izložba Beogradska četvorka

Mini BG vesti: Nathan Coles, Zabranjeno pušenje, Cinéma Privé…

»»» U okviru serijala Atomic Clubbing, 22. novembra u klubu Atom Live nastupiće Nathan Coles, jedan od osnivača tek-haus zvuka, a sa njim i Lale, Mr Flowers i The Sleeper.

U subotu, 23. novembra, u klub stiže jedan od najperspektivnijih mladih di džejeva mađarske andergraund scene, Snilloc. Ulaznica i za petak i za subotu košta 200 dinara do ponoći, a 400 dinara posle ponoći.

»»» Grupa Zabranjeno pušenje održaće koncert 29. novembra u SKC-u, povodom objavljivanja albuma „Radovi na cesti“ i obeležavanja 70. godišnjice drugog zasedanja Avnoja. Tim povodom će u ponedeljak, 25. novembra od 12.00, u CD shopu Dallas Records (Sremska 2) biti organizovana promotivna prodaja CD-a po ceni od 499 dinara uz druženje s članovima grupe, koji će tom prilikom i potpisivati albume fanovima. Istog dana u 14.00 u SKC-u će biti otvorena izložba „Novi primitivizam za početnike“.

»»» Serijal filmskih tribina „Cinéma Privé – filmski leksikon“ nastavlja se 21. novembra od 18.00. U Galeriji Podroom (Trg Republike 5) gostovaće glumica Lena Bogdanović. Filmadžije i filmofili odgovaraju na petnaest leksikonskih pitanja, od toga ko su im bili filmski uzori u detinjstvu preko najlepših ljubavnih scena do preporuka za zaboravljena dela sedme umetnosti.

»»» Restoran „Cantina de Frida“ (Beton hala, Karađorđeva 2-4), organizuje Dane portugalske kuhinje, uz prizvuk mora, ukusnih jela i nedoljivih tonova fada, do subote, 30. novembra. Svi hedonisti i ljubitelji mediteranske egzotike, pikantnih jela i vina, uživaće u romantičnim melodijama i bogatom meniju. Doživite Portugal na poseban način, uživajući u performansu muzičkog sastava Alfama Quintet koji je začetnik izvođenja tradicionalne portugalske muzike u našoj zemlji, ili u emotivnim i dirljivim stihovima, u izvedbi Maje Volk. Raznovrstan meni krije zanimljive kulinarske specijalitete Portugala, poput tradicionalne portugalske supe od krompira Caldo verde, portugalskog paprikaša sa plodovima mora Caldeirada, ili portugalskog sutlijaša sa cimetom i limunom Arroz doce. U ponudi su i autentična bela, roze i crvena vina, koja će upotpuniti vaš poseban trenutak u „Cantini de Frida“.

»»» Izložba „Beogradska četvorka“ u kafe-prodavnici knjiga i ploča „Leila Records and Books“ (Kralja Petra 41) biće otvorena u petak, 29. novembra u 19.30. Četvoro beogradskih slikara, različitih motiva i poetika, a sličnih generacija i izlagačkog iskustva, Jelena Aranđelović, Tanja Babić, Borko Petrović i Luka Dedić, predstavlja svoje radove većih i manjih formata – grafike, crteže, slike u ulju… Prednovogodišnja prodajna izložba biće otvorena do 15. decembra.

Novi Beograd - akcija ozelenjavanja

»»» Opština Novi Beograd u saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd“ organizovala je akciju ozelenjavanja prostora u Bloku 44, kod ulaza na Dečje odeljenje Doma zdravlja „Novi Beograd“ u kojoj su učestvovale mnoge poznate ličnosti koje žive u Novom Beogradu. Čak 56 sadnica bresta posadili su Aleksandar Šapić, predsednik opštine, kao i poznati umetnici, glumci, pevači, novinari, pisci i sportisti, među kojima su Ivana Maksimović, Leontina, Marija Šerifović, Zafir Hadžimanov, Mirko Alvirović, Jova Radovanović, Vanja Bulić, Tanasije Uzunović, Danica Todorović, Ivana Peters, Nikola Rokvić, Zoran Živković i drugi.

»»» Zbog velikog interesovanja za učešće u radu radionice za izradu nakita po uzoru na srednjovekovni, i ovog četvrtka, 21. novembra od 18.00, u okviru pratećih programa izložbe „Zaveti i poruke. Stefan Nemanja – devet vekova“ biće organizovana radionica za odrasle, gde će zainteresovani moći uz stručnu pomoć restauratorke Narodnog muzeja Mine Jović da se okušaju u izradi nakita. Info: 060/8075-035.

»»» U Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8), 20. novembra od 18.00, biće održana promocija knjige „Beograd kao autobiografija“ Mirjane Popović Radović u izdanju Orion arta. Na promociji će govoriti prof. dr Milena Dragićević Šešić, prof. dr Ratko Božović i književni kritičar Petar Arbutina.

»»» Članovi Privremenog organa grada Beograda dogovorili su se da se konstitutivna i istovremeno prva sednica Privremenog organa grada Beograda održi sutra, 20. novembra od 15.00, u Skupštini grada Beograda. Današnjem konsultativnom sastanku prisustvovali su članovi Privremenog organa Tatjana Pašić, Nebojša Čović, Andreja Mladenović i Nikola Nikodijević. (danubeogradu.rs)