Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Grad otvorenog srca – ceo Beograd

Grad otvorenog srca – ceo Beograd

Tradicionalno, od 1988. u Svetogorskoj ulici svakog 1. januara od podneva održava se novogodišnja manifestacija Ulica otvorenog srca. Zbog velike popularnosti, Svetogorska je postala tesna, pa je pre dve godine prvi put realizovan Grad otvorenog srca u desetak gradskih opština. I ove godine Ulice otvorenog srca će biti organizovane po gradu…

Svetogorska

U sredu, 1. januara 2014. godine, glavni događaj će naravno biti u Svetogorskoj, a proteći će u znaku Pokreta 65+, akcije Fonda B92 koja za cilj ima zbrinjavanje najstarijih sugrađana u našoj zemlji. Kupovinom suvenira sa oznakom Pokret 65+ i na brojne druge načine, građani će biti u prilici da pomognu u obezbeđivanju usluga teleasistencije za naše najstarije sugrađane koji žive sami.

Trg otvorenog srca

Trg otvorenog srca na Trgu Republike otvoren je do 12. januara, a prvog dana 2014. već od podneva biće priređen poseban novogodišnji program za najmlađe Beograđane.

Podsećamo, Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu. Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, biće poklonjeno domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Novi Beograd otvorenog srca

Opština Novi Beograd organizuje manifestaciju Novi Beograd otvorenog srca u Bulevaru dr Zorana Đinđića. Najavu pročitajte OVDE.

Požeška – Ulica otvorenog srca 2014

Deo programa biće i ove godine obeležen na Čukarici manifestacijom Požeška – Ulica otvorenog srca. Ovaj događaj će se održati u sredu, od 12.00 do 16.00.

Na bini koja će biti postavljena u Požeškoj, smenjivaće se poznati srpski bendovi, di-džejevi i poznati Čukaričani, a ulicom će prošetati klovnovi, žongleri, akrobate i ulični zabavljači. Manifestaciju će otvoriti Zoran Gajić, predsednik opštine Čukarica. Svi koji budu nosili crvene nosiće podržaće rad Osnovne škole za decu sa posebnim potrebama „Miloje Pavlović“, kako bi se prikupila sredstva za kompletiranje senzorne sobe u ovoj školi.

Ulica otvorenog srca u Borči

Manifestacija Ulica otvorenog srca u Borči, u Bratstva i jedinstva, koju Gradska opština Palilula tradicinalno organizuje svakog prvog januara, od 9.00 do 16.00, ove godine biće posvećena osmogodišnjem Milošu Laliću obolelom od akutne leukemije i prikupljanju sredstava za njegovo lečenje.

Zabavni karakter manifestacije sa svim novogodišnjim čarolijama i Deda Mrazom, koji će deliti poklone, kao i prethodnih godina imaće najvredniju poentu, a to je humanost. Ovoga puta potrebno je izraziti ljubav i pružiti podršku malom Milošu u njegovoj borbi sa bolešću. Zato je na svima nama da pokažemo koliko otvoreno srce zaista imamo.

Ulica otvorenog srca u Rakovici

Prvog dana 2014. godine i Rakovica će imati svoju Ulicu otvorenog srca. Na prostoru od Tržnog centra „Bazar Vidikovac“ do klizališta na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihaila Petrovića, decu, njihove roditelje i sve one koji dođu, zabavljaće klovnovi, žongleri, mađioničari i naravno Deda Mraz. Mališani će moći da uživaju u pozorišnoj predstavi „Lažni Deda Mraz“, koja će biti izvedena na bini ispred Mekdonaldsa, na kojoj će se u vreme trajanja manifestacije, od 12.00 do 14.00, održati bogat kulturno-zabavni program.

Posetioci će imati priliku da se posluže čajevima i kuvanim vinom. Crveni nosići za decu moći će da se kupe na tezgama postavljenim u Ulici otvorenog srca, a biće omogućeno i besplatno klizanje od 12.00 do 13.30. Sav prihod od prodaje čaja, kuvanog vina i crvenih nosića, opština Rakovica doniraće u humanitarne svrhe.

Obrenovac – grad otvorenog srca

Gradska opština Obrenovac na samom početku 2014. godine po četvrti put organizuje manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca“. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju Ulica otvorenog srca, 1. januara, od 12.00 do 15.00, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu, deci Obrenovca će Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi…(danubeogradu.rs)