Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Sezona balova u Beču

Sezona balova u Beču

Stara tradicija balova duga 200 godina i dalje živi u glavnom gradu Austrije, gde se svake godine održi više od 450 balova.

Vrhunac balske sezone je u januaru i februaru a početak je označio bal Crvenog krsta, 15. novembra. U novogodišnjoj noći u grandioznom ambijentu palate Hofburg održava se Le Grand Bal. Takođe u Hofburgu, održaće se i drugi renomirani balovi, kao što su Bal lovaca (27. januar), Bal lekara (25. januar) i Bal pravnika (1. mart).

Bal koji svojom posebno opuštenom atmosferom privlači posetioce je Bal vlasnika kafea (21. februara) koji svake godine u bečkom Hofburgu poseti oko 5.000 gostiju. Već legendarni je Operski bal (27. februar) koji se održava u Bečkoj državnoj operi. U Bečkom muzičkom udruženju „Muzikferajn“ na svoj bal pozivaju 23. januara Bečki filharmoničari. Najslađi bal od svih je Bal bombona (28. februar) u Bečkoj koncertnoj kući. Na Cvetnom balu (17. januar) gradska kuća će se pretvoriti u pravo more cveća.

Takođe neizostavan u ponudi balova je i naš Svetosavski bal koji se održava 24. januara u hotelu „Parkhotel Šenbrun“. (ComPress)