Naslovna » Izlasci » Izložbe » Uz dečiju knjigu – ulaznice za Dečji muzej na poklon

Uz dečiju knjigu – ulaznice za Dečji muzej na poklon

Od 16. decembra do 10. januara, u svim knjižarama Vulkan u Beogradu, kupovinom „Zabavne enciklopedije – otkrića i izumi“ ili knjige „Taj čudesni matiš“, dobijaju se po dve ulaznice za Muzej nauke i tehnike, u okviru kojeg je postavka Dečiji muzej (Skender-begova 51).

U sklopu Dečijeg muzeja predstavljeno je više od 200 eksponata iz zbirke igračaka i interaktivna postavka „Proširena stvarnost“ (Augmented reality). Ove ulaznice važe za sve četiri postavke muzeja (Dečji muzej, Naučni centar, izložbe „2. krug“ i „Medicina u Srbiji kroz vekove“) tako da će i roditelji uživati u poseti. Ulaznice se mogu iskorostiti do 1. maja 2014. godine.

Uz „Zabavnu enciklopediju – otkrića i izumi“ putuje se kroz vreme i nauči mnoštvo novih i zanimljivih stvari o važnim otkrićima i izumima. U ovoj neobičnoj enciklopediji radoznali dečaci i devojčice sada mogu da nađu odgovore na mnoga pitanja. Pomoću sličica, iskakalica, preklopa, jezičaka, čak i kugle za rušenje, knjiga „Taj čudesni matiš“ pokazuje na koji je način matematika u srži svakodnevnog života.

Radno vreme Muzeja je od 10.00 do 20.00, osim ponedeljkom. Cene ulaznica: 200 dinara – pojedinačna, 100 dinara – po osobi u okviru grupne posete, 400 dinara – porodična poseta, a za decu sedam godina ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)