Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » DJ Peppe: Kada kažem clubbing, mislim – Beograd

DJ Peppe: Kada kažem clubbing, mislim – Beograd

Nasmejani, entuzijastični i neizmerno pozitivni DJ Peppe odgovarao je na pitanja koje sve klabere interesuju, i poželeo nam sve najbolje u 2014. godini, u svom maniru.

Ako poznajete elektronsku scenu u Srbiji, DJ Peppe će vas automatski asocirati na najbolje žurke koje je priređivao u kultnim beogradskim klubovima koji više ne postoje, ali i u klubovima The Tube, Mladost, Brankow… Njegova karijera je duga gotovo koliko i „clubbing“ (u današnjem smislu te reči) postoji na našim prostorima, stoga mu ne manjka iskustva; saznajte kako on gleda na klupsku scenu u Srbiji i evropskim prestonicama, o stvarima iz karijere na koje je najponosniji, njegovoj prošloj godini…

Svaki klaber, ako iole drži do sebe, zna ko je DJ Peppe. Ali, kako bi se predstavio npr. brucošima koji su tek stigli u Beograd?
– Stara škola – svedok i učesnik klabinga u Beogradu od osamdesetih do danas.

Jedan si od najuticajnijih di džejeva, sa dugogodišnjom karijerom. Uporedi klupsku scenu Beograda danas i u danima kada si počinjao…
– U početku sve je bio čist entuzijazam: nosili smo gramofone, kasetofone od kuće… Prvu miksetu napravio je moj drug u kućnoj produkciji, bilo je sve naivno, iskreno, poletno i samim tim – nezaboravno. Danas ne manjka entuzijazma ali je sam clubbing postao ozbiljan posao u organizacionom smislu – kompjuteri i tehnika su izmenili sve. Jedino što je isto je dobra publika i samim tim atmosfera u klubovima.

Gde je Srbija u odnosu na svet na tom muzičkom polju?
– Rame uz rame sa većinom evropskih metropola. Kada se uzmu u obzir svi društveno-politički faktori – onda čak i prednjačimo!

Čini se da biti di džej nije toliko loše jer vama pregledi na YouTube-u dovode ljude na svirke, dok ostalima mogućnost „skidanja“ muzike odnosi zaradu? Kako uopšteno gledaš na zloupotrebu autorskih prava?
– Mnoge moje kolege i i ja kupujemo muziku online preko „Beatport-a“, „Juno-a“, „Traxsource-a“… Skidam samo butlege ili neke stvari koje nisu dostupne za naše tržište. Smatram da autorska prava trebaju da uživaju svi koji stvaraju muzička dela i da je vreme da ih predstavlja neko ko će i da ih ostvari za njih, a ne neke zaostavštine komunističke ere tipa SOKOJ.

Imaš mnogo obaveza, suvlasnik si nekoliko najboljih beogradskih klubova, radiš za miks pultom. Kako se sve to postiže? Da li spavaš ponekad?
– Sve je u organizaciji vremena… Vremenom sam naučio da se organizujem, tako da stižem i do kreveta.

Na šta si, što si do sada uradio, najponosniji?
– Bassment, The Tube, Brankow, Mladost, Ludost, Radost, Lasta…

Važiš za osobu koja pleni entuzijazmom na žurkama i uvek je nasmejana – koji je tvoj izvor energije?
– Ljudi i muzika!

Šta ti je obeležilo 2013?
– Lasta – splav čija energija mi je vratila veru u letnji clubbing u Beogradu, i Radost – prvi izlet u konceptu eating & clubbing.

Šta tako pozitivna osoba može da poželi ljudima za novogodišnju čestitku?
– Uz klasičan mir, ljubav i zdravlje želim mnogo dobrih neprospavanih noći na beogradskim disko podijumima. (danubeogradu.rs)

loading...