Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson EB-X25: I zanimljiv i efikasan projektor
Epson EB-X25
Epson EB-X25

Epson EB-X25: I zanimljiv i efikasan projektor

Još jedan zanimljiv projektor iz Epson-a je EB-X25, dizajniran za prezentacione i edukacione svrhe.

Konceptualno se ne razlikuje od EB-X20 projektora koji smo nedavno predstavili, ali poseduje nešto bolju elektroniku i mikroprocesor koji obezbeđuje daleko kvalitetniju reprodukciju boja i fenomenalnu detaljnost. Velika prednost mu je i mogućnost montiranja na zidne i desktop nosače iz svega par poteza, kao i krajnje jednostavna upotreba i održavanje.

Epson je kod EB-X25 projektora napravio par radikalnih poteza u odnosu na pomenuti EB-X20 model – implementirao je napredniju 3LCD tehnologiju i isti je opremio sa novim (intuitivnijim) OSD-jem koji donosi više od 20 novih funkcija u cilju postizanja što boljeg kvaliteta slike. Između ostalog, ovaj projektor poseduje i daleko sofisticiraniji sistem hlađenja – jedva čujan, a veoma efikasan.

Maksimalna rezolucija kojom operiše EB-X25 projektor je 1024×768 piksela. To je i više nego dovoljno za projektovanje kristalno jasnih prezentacija i najrazličitijeg edukacionog materijala. Kvalitet slike koji daje pomenuti projektor je gotovo pa savršen – većina pigmenata je odlično reprodukovana dok je detaljnost. Ipak, treba imati na umu da EB-X25 nije optimizovan za rad sa dinamičnijim video sadržajima, kao ni filmovima HD definicije.

U odnosu na slična konkurentska rešenja EB-X25 projektor se izdvaja i po visokom nivou ekonomičnosti, tj. maloj potrošnji električne energije, ali i po mogućnosti da se krajnje jednostavno prenese sa jednog mesta na drugo jer teži tek nešto više od 2,5 kilograma. Cena mu je dosta veća u odnosu na model EB-X20, međutim ista je i potpuno srazmerna mogućnostima koje nudi.

Cena (sa PDV-om): 93.381 dinara.