Naslovna » BG špijun » Kopaonik: Hit – adrenalinske vožnje

Kopaonik: Hit – adrenalinske vožnje

Iako je ski centar Kopaonik nadaleko poznat po odlično uređenim stazama i vrhunskom skijanju, ovih dana među turistima vlada veliko interesovanje za nove adrenalinske sadržaje.

U toku jednog dana ostvareno je više od 600 vožnji. Bob na šinama, svojevrsna je atrakcija poznata širom Evrope, privlači pažnju velikog broja gostiju koji dodatnu dozu adrenalina traže upravo u ovom sadržaju. Staza, koja prolazi između borova, duga je 650 metara a sanke koje voze u ovu avanturu dostižu brzinu čak do 60 metara u sekundi. Sanke su dvosedne, tako da roditelji mogu da uživaju u avanturi sa svojim mališanima.

Još jedna zanimljivost u ski centru Kopaonik privlači veliki broj adrenalinskih „zavisnika“, a to je zip lajn koji daje mogućnost letenja kao u pravim akcionim filmovima. Za malo drugačije i uzbudljivije sankanje, svakoga dana do 22.00 radi tjubing staza.

Trenutna visina utabanog snega na 13 staza je 35 centimetara, a skijaše i bordere prevozi 13 žičara. U pravoj zimskoj idili na stazama ovog skijališta u jednom danu skija i do pet hiljada skijaša.

Najavljena je porodična nedelja od 25. januara do 1. februara, zatim nedelja za parove (8-15. februar), ženska nedelja (1-8. mart) i đačko-studentska nedelja (12-19. april). Tokom ovih nedelja, u hotelima i apartmanima obezbeđeni su razni popusti. (danubeogradu.rs)

loading...