Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson ITS štampači: Promena na bolje
Epson l800
Epson l800

Epson ITS štampači: Promena na bolje

Štampači i multifunkcijski uređaji bazirani na inkjet tehnologiji nisu više tako zanimljivi i traženi kao do pre nekoliko godina, prvenstveno zbog visoke cene otiska i (i dalje) velike potrošnje mastila.

Međutim, sa pojavom Epson-ovih ITS rešenja, stvari su se promenile na bolje, a cena dobijenih otisaka sa ITS printerima i MF uređajima od nedavno potpuno je uporediva sa cenom otiska koju daju laserska rešenja.

ITS u bukvalnom prevodu znači – sistem kontinuiranog dotoka mastila koji omogućava jednostavno dolivanje mastila bez zamene tradicionalnih kertridža, čime se u startu dobija na značajno povoljnijoj ceni štampe. Razervoari su izdvojeni eksterno od printera i lako im se pristupa, a ono što je jako važno cena mastila koju oni koriste je prilično povoljna.

Pored svega navedenog ITS sistem ne traži neko posebno održavanje, a integrisan sa nekom od novih Micro Piezo glava za štampanje omogućava i veoma malu potrošnju boje bez gubitka na kvalitetu štampe…

O tome koliko je Epson-ov ITS sistem unapredio i pojeftinio štampu najbolje pokazuje L familija ITS printera i MF uređaja ovog proizvođača. Tu se nalazi i model L800 koji za svega 0,03 evra štampa fotografiju dimenzija 10×15 cm, što je značajno povoljnije nego štampanje u bilo kojoj foto radnji. Takođe, svi ostali štampači i multifunkcionalci iz gore pomenute familije A4 stranicu štampaju za 0,0048 evra čime jasno stavljaju do znanja da inkjet tehnologija još ima šta da kaže i pokaže.

Zbog niske cene štampe, male potrošnje mastila i jednostavnog održavanja svi Epson-ovi ITS printeri i MF uređaji su idealni za najrazličitija mala i srednja radna okruženja, kao i za pojedince koji na mesečnom nivou puno štampaju.