Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Festival BaneFF od 14. -16. februara u Stokholmu
Led
Led

Festival BaneFF od 14. -16. februara u Stokholmu

„Balkan New Film Festival“, BaneFF, biće održan, po treći put, od 14. do 16. februara u Stokholmu u Švedskoj.

BaNeFF je festival takmičarskog karaktera i sastoji se od filmova koji obično ne bi stigli na repertoar švedskih i norveških bioskopa. Reč je o ostvarenjima iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Srbije, Grčke, Kanade i Maroka.

Marokanskim filmom ”Iza zatvorenih vrata”, reditelja Muhameda Ahmeda Mensude, ekipa koja radi na realizaciji ovog festivala, predstaviće publici novi koncept, pod sloganom ”SNOW Film Festival” South-East-North World flmski festival.

Gosti Baneffa 2014. su rediteljka Jelena Bajić-Jocić koja će predstaviti film ”Led”, rediteljka grčkog film „To dentro kai i kounia“ (The Tree and the Swing), Maria Douza i reditelj Draško Đurović, prošlogodišnji laureat specijalne nagrade festivala, a ove godine u svojstvu člana žirija.

U nedelju, 16. februara, žiri, koji čine studenti Švedske filmske akademije, dodeliće nagrade za najbolji ženski doprinos u prikazanim filmovima, nagradu publike kao i nagradu žirija za najbolji film.

Svečano otvaranje festivala održaće se 13. februara u restoranu ”Sitting Bull” u Stokholmu.

Informacije u vezi sa gradovima u kojima će se održavati festival i u vezi sa kompletnim repertoarom možete pogledati OVDE.

Osnivač i direktor festivala je glumica Jelena Mila u saradnji sa Justin Theatre Production, M.A.M.M.A. production, Biografcentralen, ABF Stokholm i drugim BaNeFF gradovima, Švedskim filmskim institutom i uz podršku gradova Stokholm, Västerås i Norrköping. (danubeogradu.rs)

loading...