Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Vienna Blues Spring 2014
Vienna Blues Spring
Vienna Blues Spring

Beč: Vienna Blues Spring 2014

Glavni grad Austrije Beč biće mesto održavanja najdužeg bluz festivala na planeti. Od 20. marta do 30. aprila 2014. srešće se poznati austrijski bluz-muzičari sa svetskim zvezdama bluza na 10. Bečkom prolećnom bluz-festivalu – Vienna Blues Spring 2014.

Beč živi svoj imidž svetskog glavnog grada muzike zahvaljujući šarenoj mešavini muzičkih stilova. U Beču se ne slušaju samo klasika, pop ili domaća folk muzika, već je zastupljena i jaka bluz-scena koja je poznata u svetu.

O tome svedoči Vienna Blues Spring, festival koji već 10 godina obogaćuje bečko proleće. Za jubilej se očekuje 300 muzičara iz 13 zemalja koji će održati 42 koncerta na četiri lokacije u gradu. Među učesnicima je i Karvin Džouns (Carvin Jones) koji je svirao sa Karlosom Santanom (Carlos Santana) i B. B. Kingom i koji važi za legitimnog naslednika Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) na gitari.

Poljakinja Magda Piskorčik (Piskorczyk) sviraće na nekoliko instrumenata i pevati soul. Kao najpoznatiji bluz muzičar austrijske scene nastupiće Herman Poš (Hermann Posch). (ComPress)