Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » London: Izložba Sto godina muzike
Johnny Marr i Morrissey - The Smiths, 1983. (Photo by Clare Muller/Redferns)
Johnny Marr i Morrissey - The Smiths, 1983. (Photo by Clare Muller/Redferns)

London: Izložba Sto godina muzike

Povodom stogodišnjice britanskog Udruženja za zaštitu prava muzičkih izvođača (PRS for Music), od 7. do 12. marta biće otvorena izložba Sto godina muzike i organizovana serija događaja o tekstovima pesama koje su se proslavile u svetu.

Izložba fotografija Sto godina muzike može da se pogleda u londonskoj Getty Images Gallery. Dela poznate fotografkinje Lusi Suel (Lucy Sewill) deo su ove izložbe koja obuhvata svaku deceniju i muzički pravac i uključuje raznolike i voljene britanske kompozitore poput Džona Tavenera (Sir John Tavener), Ajvora Novela (Ivor Novello), Džoan Armatrejding (Joan Armatrading), onda osnivače Live Aid – Boba Geldofa (Bob Geldof) i Midža Jura (Midge Ure), zatim Dejvida Arnolda (David Arnold) koji je bio kompozitor muzike za film o Džejmsu Bondu, frontmena The Kinks, Reja Dejvisa (Ray Davies), i hip hop umetnika Dizija Raskala (Dizzee Rascal).

Izložba uključuje pregled fotografija koje će postati deo prestižnog albuma Uprave PRS i tekstopisca Gaja Flečera (Guy Fletcher), a urednik ovog projekta je poštovan muzički novinar Kris Velč (Chris Welch). Sav prihod od knjige, koja će biti u prodaji od juna, otići će u fond za pomoć članovima koji pate od poteškoća izazvanih bolešću, nezgodama ili invaliditetom.

Adresa: Getty Images Gallery, 46 Eastcastle Street, London, W1W 8DX (najbliža stanica metroa: Oxford Circus). Ulaz je besplatan. (Agron Bakiu za danubeogradu.rs)