Naslovna » Izlasci » Pozorište » Madlenianum: Premijera drame „Ana Karenjina“, 26. aprila
Ana Karenjina

Madlenianum: Premijera drame „Ana Karenjina“, 26. aprila

Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, 26. aprila od 19.30, premijerno će biti izvedena predstava „Ana Karenjina“.

Komad „Ana Karenjina“ u režiji Juga Radivojevića biće scenski predstavljena kroz veoma uzbudljivu i već na svetskom nivou kvalitetom potvrđenu dramatizaciju nemačkog dramskog pisca Armina Petrasa. Uloge tumače: Nina Janković, Sergej Trifunović, Aleksandar Radojičić, Milena Vasić, Tamara Aleksić, Igor Đorđević i Viktor Savić.

Jubilarna stota pozorišna režija Juga Radivojevića „tužna je ljubavna priča, najtragičnija zbog spoznaje gubitka naizgled idealne ljubavi i uzaludnosti žrtve“. U svojoj drami Armin Pertas se opredelio za sedam lica, a po rečima reditelja, svako od tih lica ima svoj specifičan put kojim se kreće kroz ovu večito aktuelnu priču.

– Za Anu je možda najvažnije pitanje životnog koncepta. Za Karenjina to je privid (forma važnija od suštine), za Vronskog strast, za Stefana dekadencija, za Dašu religija, za Kiti potraga za identitetom, a kod Ljevina – uspostavljanje patrijarhalnog sistema. Danas, najpre možemo da se identifikujemo sa glavnom junakinjom. Šta se dešava kad napustimo određeni životni koncept, a potom se novi (zbog kog smo stari napustili) izjalovi? Pitanje životnog koncepta je i pitanje koncepta jednog grada, države, koje bi trebalo da izrodi slobodu bez tragičnih posledica – kaže Radivojević.

Autor scenografije biće Aleklsandar Denić, a kostimograf Momirka Bailović. (danubeogradu.rs)

»»» Pogledajte repertoare beogradskih pozorišta!

loading...