Naslovna » Izlasci » Biblioteka grada Beograda obeležava Svetski dan knjige
Biblioteka grada Beograda

Biblioteka grada Beograda obeležava Svetski dan knjige

U sredu, 23. aprila od 10.00, i u Biblioteci grada Beograda biće obeležen Svetski dan knjige.

Najveća pozajmna biblioteka na Balkanu od 2008. godine sa uspehom organizuje akciju povodom Svetskog dana knjige, kojom popularizuje knjigu, kulturu čitanja i bibliotečku delatnost.

Na platou ispred Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) od 10.00 učenici Arhitektonske tehničke škole, Tehničke škole „Drvo Art“ i Škole za dizajn praviće skulpturu od knjiga „Uđite u svet knjiga“.

Akcija „Svi u Biblioteci!“ biće realizovana od 11.30 do 12.30 u Pozajmnom odeljenju. Javne ličnosti iz sveta umetnosti, kulture i politike „postaće“ bibliotekari na Odeljenju za rad sa korisnicima. Usluživaće čitaoce, upisivaće ih u Biblioteku, davaće im predloge za čitanje i razgovaraće sa korisnicima o knjigama. Taj rad koordiniraju profesionalni bibliotekari ove institucije.

Ove godine „slavni bibliotekari“ će biti Sergej Trifunović, Nebojša Glogovac, Katarina Žutić, Dragoljub Ljubičić Mićko, Danica Maksimović, Goran Marković, Jovan Memedović, Olivera Kovačević, Kornelije Kovač, Dušan Kojić Koja…

Na istom mestu od 11.30 biće održan i koncert džez ansambla Triangl.

Podsećamo da je u Biblioteci grada Beograda u toku prolećni popust na učlanjenje koji traje do 10. maja. Članarina za odrasle je 800 dinara, za decu 600 dinara, a porodična članarina je 1.000 dinara (dve članske karte). (danubeogradu.rs)