Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson EB-W18 – mali projektor za vrhunske prezentacije
Epson EB-W18
Epson EB-W18

Epson EB-W18 – mali projektor za vrhunske prezentacije

Kompanija Epson nedavno je predstavila novu EB generaciju projektora za prezentacione i edukacione namene koja je specifična po tome što donosi daleko bolji kvalitet slike u odnosu na rešenja koja su do sada bila u ponudi.

Takođe, nove modele krasi i kompaktniji izgled, mala potrošnja i bolji OSD, ali i mogućnost nadogradnje brojnim opcionim dodacima. Korektnom cenom i odličnim performansama iz nove EB familije posebno se izdvaja projektor oznake EB-W18 koji je od pre nekoliko nedelja dostupan i na domaćem tržištu.

EB-W18 je veoma lagan i jednostavno dizajniran projektor baziran na Epson-ovoj 3LCD tehnologiji. Konkretno, radi se o naprednom DLP projektoru pogodnom za male kancelerije, skromnija prezentaciona okruženja i učionice. Pomenuti operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 1280×800 piksela i ima odnos stranica od 16:10 što nije neko preveliko iznenađenje obzirom da već izvesno vreme odnos stranica od 4:3 nije posebno zanimljiv ni za prezentacione namene.

Kvalitet slike koji nudi EB-W18 projektor je vrhunski – svi pigmenti su gotovo besprekorno reprodukovani, dok je detaljnost na izuzetno visokom nivou i to je ono što je i najvažnije za prezentacije. Vidljivost uglova je odlična, a generalno gledano slika je jasna čak i u situacijama jačeg spoljnog osvetljenja. Kod ovog projektora je zanimljivo da je i izuzetno mali potrošač struje, kao i da dolazi sa blago redizajniranim OSD-jem čiji broj opcija nije impozantan, ali je dovoljan za sve što je potrebno da jedna prezentacija izgleda vrhunski.

Za razliku od sličnih rešenja na tržištu EB-W18 projektor odlikuje i solidna konektivnost, kao i mogućnost opcione nadogradnje Wireless modula preko koga može da komunicira sa najrazličitijim mobilnim uređajima. U radu nije bučan i maksimalno jednostavno se montira na sve zidne i desktop nosače zbog čega (kako kažu iz Epson-a) će svi koji posmatraju prezentacije sa njega moći maksimalno da uživaju.

Cena (sa PDV-om): 85.920 dinara