Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson EB-W22 – projektor kreiran za besprekorne prezentacije
Epson EB-W22 Projector
Epson EB-W22 Projector

Epson EB-W22 – projektor kreiran za besprekorne prezentacije

EB-W22 predstavlja jedan od desetak novih Epson-ovih projektora dizajniranih za projektovanje najrazličitijih prezentacionih sadržaja.

Namenjen je malim kancelarijama, učionicama i skromnijim prezentacionim salama, mada može biti i solidno rešenje za amfiteatre fakulteta.

EB-W22 kao i svi novi EB-W projektori je klasičan DLP projektor baziran na Epson-ovoj 3LCD tehnologiji, međutim ono po čemu je poseban je visok kvalitet slike koji nudi i mogućnost opcione nadogradnje sa nekoliko zanimljivih dodataka.

Kao i nedavno predstavljeni EB-W18, tako i EB-W22 projektor krase skromne dimenzije i mogućnost jednostavne montaže kako na zidne, tako i na desktop nosače. Kućište mu je napravljeno od veoma kvalitetne plastike, dok mu je konstrukcija aluminijumska zbog čega spada u laganija rešenja u svojoj klasi. Operiše rezolucijom od 1280×800 piksela i donosi odnos stranica od 16:10 što je standard koji je od skora prisutan i kod prezentacionih projektora. Proizvođač kod ovog modela posebno ističe fino podešavanje svih parametara zahvaljujući odlično izbalansiranom i grafički lepo odrađenom OSD-ju, kao i nizak stepen buke koji proizvodi.

Po pitanju kvaliteta slike Epson se maksimalno potrudio, pa tako ista izgleda besprekorno. Svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani dok je detaljnost izuzetna. Zanimljivo kod ovog projektora je da odlično reprodukuje i video sadržaj koji se nalazi u okviru prezentacija, kao i da daje vrhunsku sliku čak i u salama sa jačim spoljnim osvetljenjem. Takođe, EB-W22 ima odličan prikaz slike i po uglovima, što nije slučaj sa sličnim konkurentskim rešenjima – tako kažu Epson-ovi testovi.

Epson EB-W22 se reklamira i kao projektor sa velikim brojem mogućnosti za povezivanje uz posebno isticanje opcione mogućnosti ugradnje Wi-Fi adaptera u cilju potpune bežične interakcije sa različitim mobilnim gedžetima i računarima. Velika prednost ovog modela je i što mu je cena dosta korektna zbog čega ima velike šanse da se odlično kotira kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu gde je već prisutan.