Naslovna » Izlasci » Film » Fontana: Premijera filma „As Pik – loša sudbina“
As Pik – loša sudbina

Fontana: Premijera filma „As Pik – loša sudbina“

Crnogorski film „As Pik – loša sudbina“, reditelja Draška Đurovića, biće premijerno prikazan 23. aprila od 21.00, u bioskopu Fontana. Posle premijere, film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Bivši vojnik Beli vraća se u mali crnogorski grad, posle dugo godina provedenih u zatvoru. Tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, bio je pripadnik paravojne jedinice „Sjenke“, koje su učestvovale u surovim egzekucijama. Posle povratka u svoje rodno mesto, Beli postepeno gradi i uspostavlja vezu sa svojim mlađim bratom Kentom, kockarom, koji živi i radi kao „zabavljač dama“ stranih biznismenima.

Međutim, iz dana u dan pojavljuju se tamne stane Belog, koje će naterati Kenta, zaljubljenog u Sanju, izbeglicu iz Sarajeva, da preispita život van društvenih okvira. U isto vreme, bivši članovi „Sjenki“ pronalaze Belog, koji uspeva da proda video-zapise njihovih ratnih zločina učinjenih davno. Stari dugovi, spremni su za naplatu…

„As pik – loša sudbina“ premijerno je prikazan prošle godine na Montenegro film festivalu u Herceg Novom, gde je dobio Specijalno priznanje, posle čega je učestvovao na festivalima u Skoplju, Mostaru, Mojkovcu, Staroj Zagori, Nišu, Parizu, Stokholmu, Moskvi, kao i na Sarajevo film festivalu.

Film je bio i crnogorski kandidat za Oskara za film van engleskog govornog područja, a glavni glumac Branimir Popović je proglašen za najboljeg glumca na Festivalu filma jugoistočne Evrope „SEE a Paris“.

Uz Popovića, u glumačkoj postavi je i poznati holivudski glumac Majkl Madsen, kao i Predrag Bjelac, ruski glumac Georgi Pusep, Mladen Nelević, Ana Vujošević, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Danilo Čelebić, Dragan Račić, Slavko Klikovac i drugi.

Deo ekipe, na čelu sa rediteljem Đurovićem će se u sredu pokloniti beogradskoj publici. (danubeogradu.rs)

loading...