Naslovna » Izlasci » Izložbe » Fotografije: Portreti filmskih i pozorišnih autora
Mitar Trninić - Dušan Kovačević
Mitar Trninić - Dušan Kovačević

Fotografije: Portreti filmskih i pozorišnih autora

U Galeriji ’73 (Požeška 83a) od 24. aprila (19.00) do 6. maja biće predstavljene fotografije Mitra Trninića na izložbi „Portreti filmskih i pozorišnih autora“, koja predstavlja treći deo projekta „Istraživači“, započetog još 1985. godine.

Zainteresovani će moći da vide oko 35 klasičnih crno-belih portreta istraživača, naših najpoznatijih pozorišnih i filmskih autora, od profesora Srđana Karanovića, Rajka Grlića i Dejana Mijača, režisera Dušana Makavejeva, akademika Dušana Kovačevića, profesora Emira Kusturice, glumice Rade Đuričin, profesora Gorana Markovića i drugih.

Fotografije su nastale od 1985. do 2014. godine. Portreti pozorišnih i filmskih autora snimljeni su u ambijentima koji najviše odgovaraju radnom opredeljenju ličnosti portretisanog i upotpunjuju atmosferu.

Mitar Trninić rođen je 1946. u Beogradu. Posle završene čuvene praške akademije za film i fotografiju radio je kao filmski i pozorišni fotograf. Deset godina (2002-2012) bio je profesor na predmetu Fotografija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se filmskom, pozorišnom i dokumentarnom fotografijom. (danubeogradu.rs)

loading...