Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Laurent Garnier 17. maja u Depou
Laurent Garnier
Laurent Garnier

Laurent Garnier 17. maja u Depou

Velikan svetske elektronske scene, inovator, producent i DJ Laurent Garnier (Loran Garnije) nastupiće u Depou (Travnička 3), 17. maja od 22.00.

Žurka će biti organizovana u okviru serijala „Kozmik 20“ kojim ovdašnja istoimena DJ asocijacija nastavlja proslavu dve decenije rada.

Popularni francuski didžej ove je godine u novoj diskografskoj ofanzivi koju prate nastupi u najznačajnijim klubovima širom planete, uz ličnu želju da Beograd i ovog puta bude njegova nezaobilazna destinacija. Lokalnu podršku na ovoj žurki pružiće Kozmik kolektiv koji čine Vlada Janjić, Gordan Paunović i Boža Podunavac.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 990 dinara biće u prodaji od petka 11. aprila putem prodajnih mreža Eventim i Gigstix, po čijem isteku će ulaznice koštati 1.190 dinara.

Elektrošoker

Već tri decenije Laurent Garnier je konstantno aktivan na svetskoj elektronskoj sceni sa opusom od sedam studijskih, 11 miks i četiri kompilacijska albuma, praćenih stotinama singlova i remiks izdanja, uz komponovanje originalne muzike za moderni balet.

U proteklih godinu dana, objavio je i dopunjeno izdanje kultne knjige „Electrochoc“, koja je univerzalno prihvaćena kao najkompletnija priča o razvoju elektronske muzike i prateće subkulture. „Nikad nisam hteo da budem stari izvođač koji pušta svoje stare hitove samo da bih ugodio starijoj publici“, nedavno je francuski umetnik ovim rečima opisao zašto se uvek iznova obnavlja i nastavlja da istražuje muziku, ali i umetnost u celini.

Nedavno je objavljen i strip „Rêves syncopés“ koji potpisuju francuski autori Mathilde Ramadier i Laurent Bonneau, a koji prati Garnijeov put od početaka u Mančesteru do današnjih nastupa u velikim klubovima i na festivalima. Od ove godine, pokreće projekat jednostavnog imena „Garnier“ koji predstavlja seriju od pet izdanja za pet izdavačkih kuća u pet zemalja u zavisnosti od pet različitih stilova kojima želi da ispriča još jednu muzičku priču od početaka house muzike u Čikagu do savremenih trendova na svetskoj sceni.

Sva izdanja pratiće i razgovori sa organizatorima, vlasnicima klubova, novinarima i klaberima svih generacija, koji će biti objavljivani na Garnijeovom sajtu kako bi upotpunili muzičku stranu ovog projekta. Prvi u nizu je skoro objavljeni maksi singl na vinilu „AF 490“ sa tri numere „Bang“, „Boom“ i „Beat“, objavljen za priznatu izdavačku kuću „Still Music“, pružajući ujedno omaž drugim čikaškim legendarnim etiketama kao što su „Trax“ ili „Dancemania“. (danubeogradu.rs)

loading...