Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Nagradni konkurs: Šta bi promenila/o kod digitalizovanog sebe?
Virtuelna svest
Virtuelna svest

Nagradni konkurs: Šta bi promenila/o kod digitalizovanog sebe?

Počeo je mini nagradni konkurs Logitech-a, MCF-a i portala Dan u Beogradu koji će doneti najmaštovitijima lepe poklone: Logitech kamericu, besplatne bioskopske ulaznice i USB-ove!

Povodom prikazivanja filma „Virtuelna svest“ organizujemo nagradni konkurs.

Za učešće u nagradnom konkursu potrebno je da pošaljete mail na danubeogradu@gmail.com:
Subject: Virtuelna svest
Text: Vaše ime i prezime, br. mob. tel. i odgovor na pitanje „Šta bi promenila/o kod digitalizovanog sebe?

Nagradićemo najmaštovitije autore!

Odgovori mogu da se šalju do srede, 7. maja u 9.00. Imena najmaštovitijih dobitnika poklona, o kojima će odluku doneti naš žiri, objavićemo na ovoj stranici. Samo za starije od 18 godina! Ovo je nagradni konkurs sa mini nagradama i maksi uživancijom!

Pokloni za najmaštovitije

Poklon „Logitech web kamerica C170“ dobio je:
Uroš Pajić, 061195….
Kao što i vrapci na granama to znaju, u svetu digitalnih duša, vlada hijerarhija slična masonskoj, dakle od 1. do 33. stepena. Iliti šegrt-bot, kalfa-droid i majstor matriks inženjeringa. Zanemarimo sada ovde hardverski deo i okrenimo se softverskim detaljima. Tehnički najjednostavniji, a i najverovatniji način redukcije digitalnog mene bio kroz binarni zapis, odnosno niz 0 i 1. Dakle, ono što bi promenio kod digitalnog mene je zapis u mom holografskom čipu u rubrici „level“. Jednostavno bih upisao 100001 ili u ASCII kodu 0100011101110010011000010110111001100100011001010010000001001101011000010110010101110011011101000111001001101111, što bi na Staroslovenskom značilo Grande Maestro i tako privilegovano odveo svoju devojku u bioskop.

Poklone „5 USB-ova od 8 GB“ dobili su:
1. Irena Sujdovic, 064294….
Konacno srediti svoje misli po folderima, ponekad je previse konfuzno ovako u glavi. 😀 Sacuvati svoje snove u obliku digitalnog fajla, pa gledati kao film, to divno zvuci!

2. Milorad Stanković, 061565….
Da sam digitalizovan ja, odličan antivirus bih imao. Antivirus protiv stresa, patnje, loše srece, tužnog lica, bolesti, svađe. Bio bih ispunjen samo čarobnim stvarima koje čine život-smehom, ljubavlju, plemenitošću, pozitivnošću. U budućnosti mi ljudi možda zaista postanemo digitalizovani. Digitalni ljudi, nabavite dobar antivirus!

3. Aleksandra Ćetković, 066936….
Moja digitalizovana verzija ne bi osećala Weltschmerz i ne bi se ponašala k’o Kalimero. Tako digitalizovana upisala bih Fakultet likovnih umetnosti i niko ne bi mogao da me spreči. Mada, setimo se filma ,,Her“ gde su svi OSI-jevci morali da odu u neki prostor izvan ljudskog poimanja. Pretpostavljam da bi se slično desilo i našim digitalizovanim verzijama. Do skorog viđenja na nekom takvom mestu!

4. Aleksandra Stanković, 060465….
Šta bih promenila kod digitalne mene?
Malu memoriju, to je rešenje
Sa velikom memorijom pamtila bih obimno gradivo
To bi zaista bilo lako štivo
Pamtila bih sve svoje obaveze, ne bih više kasnila
Za to je“kriva“ memorija, svima bih objasnila
„Obična“ ja ne mogu upamtiti sve
Obaveza puno a malo memorije
Sreća, radost, smeh, za njih bi bilo mesta
Tuga, suze, bol, želeli bi da se nađu tu, ali mesta nesta’
Samo dobre stvari bile bi uskladištene
Eto, šta bih promenila kod digitalne mene

5. Miroslava Bogdanović, 064660….
Šta bih promenila kod digitalizovane sebe, pa svašta nešto. Pošto bih bila digitalna devojka, manje bih vremena provodila pred kompjuterom, pošto bih to imala sve u glavi, što znači da bih manje jela i više bi se kretala, i bila bih tanka kao kartica, da mogu svakome da stanem u džep i da me priključe za kompjuter kad god bi nekom bilo potrebno moje znanje.

Poklone „5×2 karte za film Virtuelna svest“ dobili su:
1. Dušan Golmajer, 064494….
Moj odgovor je jednostavan: ‘Moj virtuelni Ja bi umesto kamenčića u džepu imao par ulaznica za bioskop.

2. Nikola Plančak, 061314….
Kod digitalizovanog sebe promenio bih kožu. Koža bi mi bila sva od čokolade pa bi svaka devojka poželela da me mljacne tako virtuelno slatkog.

3. Oliver Milenović, 064202….
Imao bih telo i snagu npr. Džerarda Batler-a u filmu „300“, šarm Džeka Nikolsona u „Veštice iz Istvika“, plesao bih kao Džin Keli u „Pevajmo na kiši“, svirao klavir kao Džefri Raš u „Sjaju“ i razumeo bih ženski um kao Mel Gibson u „Šta žene žele“

4. Igor Bojic, 064575….
Kod digitalnog sebe bih ubacio skener kojim bih mogao da primam „dozivljaje“ sa vise mesta istovremeno. Moji „klonovi“ bi putovali, uzivali na koncertima, druzili se sa dragim ljudima, uzivali u predivnoj hrani i dobijali razna zadovoljstva, a ja bih preko njih uzivao u svim tim stvarima

5. Ina Stanković, 064611….
Pa promenila bih sve ono što bih i na pravoj sebi, ta osoba bi se manje nervirala zbog gluposti, zbog nepravdi, ali bi isto tako uradila da budem slobodna da svakom mogu da pomognem, da utičem na to da živimo u boljem svetu, sve ono što se neki put ustručavam da uradim uradila bi ona, suprotstavila bi se malo odlučnije, reagovala manje burno, imala bi više strpljenja, i više snage. Ne znam pišem ovo kao da bih sebe pretvorila u nekog super heroja a majke bih to volela od srca, jer jedino tako bih mogla da uradim sve da bi svima bilo dobro. Možda odgovor deluje praznoglavo i kao govor za izbor za mis ali tako je. I daa digitalna ja bila bi savršeno ja

loading...