Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Junfest od 13. do 22. juna na Ušću
Ušće
Ušće

Prvi Junfest od 13. do 22. juna na Ušću

Prvi veliki porodični festival muzike, zabave, gastronomije i turističkih potencijala Beograda i Srbije – Junfest – biće održan od 13. do 22. juna, na otvorenom prostoru parka Ušće.

Posetioce Junfest-a očekuje program na 16 bina, više od 100 izvođača različitih žanrova muzike, veliki luna park za najmlađe, a očekuje se oko 25-30.000 posetilaca dnevno, svih uzrasta (od sedam do 77 godina).

Na prostoru parka Ušće, Junfest će okupiti i predstaviti turističke organizacije, kulturnu baštinu Srbije, folklorna društva, stare zanate, narodne radinosti i rukotvorine, a otvoriće ga Željko Joksimović.

Festival je konceptualno zamišljen na osnovu sličnih festivala u Evropi, Oktobar festa u Nemačkoj, Sziget festivala u Mađarskoj, ali nastavlja i tradiciju srpskih sabora.

Za sve goste Beograda preporučujemo smeštaj u Apartmanima Barsa – u srcu grada, po veoma pristupačnim cenama! 

Ulaznice

Do 19.00 – ulaz je besplatan.
Od 19.00 – cena ulaznice je 250 dinara.
Za prvi dan ulaznica za Junfest u Eventimu košta 200 dinara, a sav prihod biće doniran stanovništvu ugroženom poplavama.

VIP ulaznica košta 3.000 dinara (u cenu je uključen sto sa barskim stolicama i hrana sa švedskog stola).

A da li ste za PIVO u avgustu?

Restorani i klubovi na Junfestu

Na ovom festivalu svoje usluge predstaviće splav Freestyler, Kafanica, Druga kuća, a gosti će moći da uživaju u pirotskoj kuhinji, Zlatiborskoj kući, Ulici poznatih lokala (na devet bina unutar ovih lokala-klubova će se smenjivati DJ, pop-rock i drugi programi koji su već sadržani u standardnoj ponudi), zatim Leskovačka kuća, Šumadijska kuća (restoran Papa Joe), Sarajevska kuća i Vojvođanska kuća.

Zabavni park

Luna park za najmlađe ponudiće do sada neviđene atrakcije na prostoru od preko 5.000 kvadratnih metara. Uz slobodan ulaz do 19.00, na Junfestu posetioci će imati priliku da osete čari atrakcija poput „rolercoaster-a“, katapulta ili praćke i velikog autodroma. Svakodnevno će se smenjivati program, artista, klovnova i dečijih glumaca.

Junfest menja režim saobraćaja

Povodom održavanja Junfesta, od 13. do 23. juna, svakog dana, osim 16, 17. i 18, važiće izmenjen režim rada linija.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice Trešnjin cvet, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom Trešnjin cvet.

Linija javnog prevoza 60 u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ će u vreme održavanja festivala saobraćati sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. (danubeogradu.rs)

Sve informacije o festivalu pogledajte OVDE.

loading...