Naslovna » Izlasci » Shopping » Radno vreme za prvomajski praznik
Delta City
Delta City

Radno vreme za prvomajski praznik

Tokom prvomajskog praznika, 1. i 2. maja, pojedine prodavnice, šoping molovi, pijace i drugi objekti u Beogradu neće raditi ili će imati skraćeno radno vreme.

Šoping molovi

Ušće SC, Stadion SC, Mercator i Delta City tokom praznika radiće puno radno vreme od 10.00 do 22.00. Zira SC i Immo Outlet Center neće raditi 1. maja, a već 2. maja radiće puno radno vreme.

Tempo takođe neće raditi prvog maja, osim dežurnih prodavnica koje će raditi do 18.00: Tempo Ada, Tempo Vračar i Tempo Express Medaković. Metro Cash & Carry u sredu, 30. aprila radi skraćeno do 21.00, neće raditi 1. maja, a ponovo će biti otvoren za kupce u petak, 2. maja od 6.00.

Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata

Ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti će za vreme prvomajskog praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, u sredu, 30. aprila, moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00, dok 1. maja mogu biti zatvoreni. Dežurni prodajni objekti moraju da rade 2. maja, najmanje od 9.00 do 12.00.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00. Prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Za vreme prvomajskog praznika (1. i 2. maja), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23 sata, a petkom i subotom mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata. Ugostiteljski objekti za smeštaj moraju da rade od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

U četvrtak i petak, 1. i 2. maja, sve pijace će raditi uobičajeno.

Radno vreme JKP „Parking servis“

U četvrtak i petak, 1. i 2. maja, JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Biće zatvoreni šalteri za rad sa strankama u Kraljice Marije 7, Mileševskoj 51, kao i u Ulici Starine Novaka 22. Prvi radni dan je subota, 3. maj, kada će kontrola i naplata parkiranja u zoniranim delovima grada i svi šalteri raditi po uobičajenom radnom vremenu za subotu.

Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po uobičajenom sistemu naplate, dok će šlep-služba, to jest „pauk“, raditi po režimu koji se primenjuje tokom vikenda. (danubeogradu.rs)