Naslovna » Izlasci » Film » Slobodna zona: Narko kultura u KC Rex, 24. aprila
Narco Cultura
Narco Cultura

Slobodna zona: Narko kultura u KC Rex, 24. aprila

Dokumentarni film „Narko kultura“ (Narco Cultura) biće prikazan u KC Rex (Jevrejska 16), 24. aprila od 20.00, u okviru ciklusa „Dokumentarni četvrtak“ festivala Slobodna zona.

Reditelj Šol Švarc prošle godine snimio je dokumentarac koji će beogradskoj publici omogućiti da vidi nastanak i razvoj jednog originalnog fenomena u savremenoj muzici: Narko koride.

Za stanovnike Meksika i Latino populaciju u SAD-u ne postoji popularniji muzički žanr od narko koride. Ove krvožedne i eksplicitne ode posvećene delatnostima kartela droge i meksičkih narko bosova otvoreno veličaju nasilje, opijate i novac.

Kao gengsta rep devedesetih, narko korida je pokret koji danas preti da izbije u mejnstrim kulturu. Film obiluje ekskluzivnim snimcima sa prvih linija fronta u ratu protiv droge, kao i nastupa u kojima se upoznajemo sa vodećim izvođačima narko koride, najnasilnije muzičke subkulture u Americi.

Izraelski reditelj i nagrađivani fotograf Šol Švarc filmom „Narko kultura“ uspešno je debitovao na filmskom festivalu u Sandensu prošle godine. Pre ulaska u „dokumentare vode“ Švarc je radio kao fotoreporter za časopis Tajm, Diskaveri, Histori kanal i CNN. Trenutno radi na svom drugom dugometražnom dokumentarnom filmu.

Cena ulaznice je 200 dinara. (danubeogradu.rs)