Naslovna » Izlasci » Festivali » MAD in Belgrade: Muzičari apelovali za pomoć
DJ Krush
DJ Krush

MAD in Belgrade: Muzičari apelovali za pomoć

Zvezde predstojećeg MAD in Belgrade festivala Neneh Cherry, Jimi Tenor i DJ Krush apelovali su na svojim zvaničnim fejsbuk stranicama za pomoć stradalima od poplava u Srbiji i BiH.
„Upravo nam je ekipa MAD in Belgrade festivala saopštila da su Srbija i BiH pogođeni najgorim poplavama u istoriji. Hiljade ljudi je moralo da napusti svoje domove, nažalost neki su izgubili i živote u borbi protiv opasnih voda. Usevi su uništeni, celi gradovi su pod vodom“, objavila je Neneh na svojoj Facebook stranici i pozvala fanove da upute pomoć Crvenom krstu Srbije.

„Želeo bih da izrazim svoje saosećanje sa svim žrtvama poplava u Srbiji i BiH“, napisao je DJ Krush i naveo jasna uputstva kako se i gde se može uplatiti novac za pomoć nastradalima od poplava.

Sve veći broj izvođača koji će 24. i 25. maja nastupiti na festivalu MAD in Belgrade pridružuje se akciji, među kojima i finski muzičar Jimi Tenor pa i organizatori irskog festivala Celtronic.

Podsećamo – sve prihode od ulaznica za prvi dan festivala, MAD in Belgrade koji će se održati 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti, uplatiće na račun za pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji. U svetlu događaja koji su prethodnih dana zadesili naše sugrađane iz Obrenovca i drugih gradova i mesta u Srbiji, publika i organizatori festivala će na ovaj način dati svoj doprinos za pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

MAD in Belgrade će tokom dva dana održavanja predstaviti više od 100 izvođača na spektakularno dizajniranim stejdževima, uz najbolje ozvučenje na svetu VERO Funktion-One, lavirint, maske i najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni – Boiler Room. Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu.

Na dugoj listi izvođača su Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu, najbolji svetski DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu Dixon, trojac WhoMadeWho, Tonny Allen, jedan od najcenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora, Omar S, zvezda detroitske scene i mnogi drugi. (danubeogradu.rs)

loading...