Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: poplave

Arhiva tagova: poplave

Srbija: prošla opasnost od poplava

Srbija: prošla opasnost od poplava

Opasnost od poplava je prošla – saopštio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP Goran Nikolić.

Pročitaj više »

Pripravnost zbog mogućih poplava u Srbiji

Pripravnost zbog mogućih poplava u Srbiji

Zbog mogućih poplava svi subjekti zaštite i spasavanja stavljeni su u stanje pripravnosti. Na svim vodotokovima obavlja se 24-časovni monitoring.

Pročitaj više »

U Skupštini Srbije skup o ekološkim posledicama poplava

Obrenovac - poplava

U četvrtak, 5. juna, u Skupštini Srbije biće organizovano javno slušanje o proceni stanja životne sredine i otklanjanje privremenih i trajnih posledica po životnu sredinu nastalih usled poplava, odlučili su članovi Odbora za zaštitu životne sredine srpskog parlamenta.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 23. maj

Ušće (foto: Facebook)

U Beogradu i Srbiji je danas do podneva na snazi bila vanredna situacija, koju je izazvala nezapamćena elementarna nepogoda. Dani žalosti u Srbiji – 21, 22. i 23. maj 2014.

Pročitaj više »

Poplave bile neizbežne, ali je šteta mogla da bude manja

Poplave u Srbiji (foto: EurActiv)

Najnovije poplave u Srbiji bile su neizbežne, s obzirom na količinu padavina, ali je šteta mogla da bude znatno manja da su primenjene preventivne mere zaštite, rekli su 21. maja profesori Šumarskog fakulteta u Beogradu, stručnjaci za bujice i erozije.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 22. maj

Čišćenje kanala u Resniku

U Beogradu i Srbiji i dalje je vanredna situacija, koju je izazvala nezapamćena elementarna nepogoda. Dani žalosti u Srbiji – 21, 22. i 23. maj 2014.

Pročitaj više »

Beograd je spreman za poplavni talas

Nasip u Zemunu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je u Jutarnjem programu RTS-a da je Beograd potpuno spreman za poplavni talas.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 21. maj

Pomoć ugroženima

I dalje je u Beogradu i Srbiji vanredna situacija, koju je izazvala nezapamćena elementarna nepogoda. Dani žalosti u Srbiji – 21, 22. i 23. maj 2014.

Pročitaj više »

Trodnevna žalost povodom stradanja građana u poplavama

Trodnevna žalost u Srbiji

Vlada Republike Srbije proglasila je, povodom smrti i stradanja velikog broja građana u poplavama, trodnevnu žalost 21, 22. i 23. maja 2014. godine.

Pročitaj više »

Gradonačelnik obišao bedeme na Zemunskom keju

Bedemi u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zaštitni bedem na Zemunskom keju i istakao da je grad potpuno spreman za nadolazeći poplavni talas na Dunavu, čiji se vrh očekuje do petka.

Pročitaj više »

Toni Parsons uz Srbiju

Toni Parsons

Čuveni britanski književnik Toni Parsons je na svom Tviter profilu objavio slike poplava u Srbiji i apelovao na pomoć ugroženima.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 20. maj

Nasip u Zemunu

I dalje je u Beogradu i Srbiji vanredna situacija. Elementarna nepogoda izazvala je štetu čije će se posledice osećati dugi niz godina. Dani žalosti u Srbiji – 21, 22. i 23. maj 2014.

Pročitaj više »

MAD in Belgrade: Podeljene besplatne ulaznice i drugi pokloni

MAD in Belgrade za ugrožene

Podeljene su besplatne ulaznice za festival MAD in Belgrade, koji će biti održan 24. i 25. maja, u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Pored 20 besplatnih ulaznica, delili smo i odlične „utešne“ poklone: diskove, USB-ove, knjige.

Pročitaj više »

MAD in Belgrade: Muzičari apelovali za pomoć

DJ Krush

Zvezde predstojećeg MAD in Belgrade festivala Neneh Cherry, Jimi Tenor i DJ Krush apelovali su na svojim zvaničnim fejsbuk stranicama za pomoć stradalima od poplava u Srbiji i BiH.

Pročitaj više »

Exit: Nastavlja se pomoć ugroženima od poplava

Exit majice

U nastavku angažovanja Exit fondacije za pomoć ugroženima od poplava, jedna u nizu akcija biće i humanitarna prodaja Exit majica.

Pročitaj više »

Gradonačelnik Mali: Beograd je spreman

Gradonačelnik obilazi nasip

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je odbrambene nasipe na Beogradskom sajmu i Zemunskom keju konstatujući da je situacija u glavnom gradu pod kontrolom, kao i Kombank arenu, koja je potpuno spremna za prihvat dodatnog broja evakuisanih.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 19. maj

Prikupljanje pomoći za ugrožene

I dalje je u Beogradu i Srbiji na snazi vanredna situacija. Elementarna nepogoda izazvala je štetu čije će se posledice osećati dugi niz godina.

Pročitaj više »

Preporuke za zaštitu zdravlja

Evakuacija u Obrenovcu

Prеnosimo preporuke Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје zа stаnоvništvо u tокu pоplаvnоg tаlаsа i posle pоvlаčеnjа vоdе.

Pročitaj više »

MAD in Belgrade za pomoć nastradalima

MAD in Belgrade

Sav prihod od ulaznica za prvi dan festivala, MAD in Belgrade koji će se održati 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Ušću, uplatiće na račun za pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji.

Pročitaj više »

Elementarna nepogoda u Srbiji: Pregled vesti, 18. maj

Volonteri i radnici prave nasip pored Save

U Beogradu i celoj Srbiji i danas je na snazi vanredna situacija. Elementarna nepogoda izazvala je štetu čije će se posledice osećati dugi niz godina.

Pročitaj više »