Naslovna » Izlasci » Festivali » MAD in Belgrade predstavlja: Neneh Cherry
Neneh Cherry
Neneh Cherry

MAD in Belgrade predstavlja: Neneh Cherry

Švedska pop-ikona Neneh Cherry dolazi na festival MAD in Belgrade, koji će 24. i 25. maja biti održan u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.

Pevačica dolazi na festival da predstavi svoj novi album „Blank Project„, nastao u saradnji sa space-jazz duom RocketNumberNine, a njihov zajednički nastup prve festivalske večeri, 24. maja na Crazy Rabbit bini, biće pevačicina prva poseta Beogradu.

Zvezda osamdesetih Neneh Cherry potiče iz muzičke porodice. Očuh je poznati džezer Don Cherry, sestra takođe priznata pevačica – Titiyo, a i njen brat Eagle Eye Cherry je svetska zvezda. Muzikom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva, a kao devojčica posebno je bila zagrejana za punk zvuk. U tom periodu članovi benda Talking Heads bili su joj prve komšije, od kojih je na poklon dobila svoj prvi instrument – bas gitaru.

Tokom osamdesetih kao članica britanske post-punk grupe Rip Rig & Panic, preko noći je postala svetski poznata po senzacionalnom hitu „Buffalo Stance“. Posle toga usledili su planetarni hitovi „Manchild“ i „7 Seconds“ po kojima je se mnogi dobro sećaju. Posle dugog odsustva sa scene, Neneh Cherry se 2012. vraća u velikom stilu, sa sjajnim albumom „The Cherry Thing“.

Na festivalu MAD in Belgrade Neneh će nastupiti sa space-jazz duom RocketNumberNine, sa kojim je nedavno snimila i svoj poslednji album, „Blank Project“ – koga su odlično ocenili najznačajniji svetski časopisi kao što su The Guardian, The New York Times, The Wire i Mixmag. Naš glavni grad biće jedina stanica na turneji poznate dive u ovom delu Evrope.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu, odnosno 2.000 dinara za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Svim gostima Beograda preporučujemo smeštaj u Apartmanima Barsa – u srcu grada, po veoma pristupačnim cenama! (danubeogradu.rs)