Naslovna » BG svaštara » Nauka » Nastavljen Maj mesec matematike 2014
Maj mesec matematike

Nastavljen Maj mesec matematike 2014

Treći po redu Maj mesec matematike (M3) ponovo je otvoren za publiku, u Robnoj kući Beograd (Knez Mihailova 5).

Manifestacija Maj mesec matematike (M3), zvanično otvorena 14. maja, nastavlja sa radom posle desetodnevne pauze zbog vanredne situacije u zemlji. Posle dana u kojima se Centar aktivno angažovao u prikupljanju pomoći za ugrožene iz poplavljenih područja, M3 se ponovo otvara za posetioce.

Radno vreme M3 uspostavlja se po ranije utvrđenom planu, od 10.00 do 21.00, svakog dana osim ponedeljka.
Publika će sve do 31. maja biti u prilici da se na M3, ove godine pod sloganom „Oblik života“, upoznaje sa brojnim zagonetkama i lepotama matematike kroz brojne interaktivne eksponate, predavanja, radionice, tribine i projekcije filmova.

Tokom iduće nedelje, posetioci će, između ostalog, imati priliku da saznaju više detalja o muzici i matematici u delima Kandinskog, primeni matematike u tenisu kroz analizu igre Novaka Đokovića, da posete tribinu na kojoj će se razgovarati o profesiji matematičara, a biće obeležena i 50. godišnjica od smrti slavnog naučnika Alana Tjuringa.

Izložbu u prizemlju svakodnevno prate sadržaji u Naučnom klubu CPN-a, na drugom spratu Robne kuće. U klubu, koji će nastaviti sa radom i posle manifestacije, održavaju se brojne radionice, naučnopopularna predavanja i susreti predstavnika naučne zajednice u Srbiji. (danubeogradu.rs)

loading...